Kihlveoskandaal Itaalias: 24 jalgpallurit osalesid kokkuleppemängudes

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bari mängijad (valges) mängus AC Milani vastu
Bari mängijad (valges) mängus AC Milani vastu Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpallis on lahvatanud järjekordne skandaal. Sedapuhku on seotud vaid üks klubi, Bari, kelle mängijad viisid väidetava pettuse läbi aastatel 2008-2010.

Selles ajavahemikus viidi kokku läbi neli pettust nii Serie Bs kui Serie As. Kõrgeimas seltskonnas ehk Serie As olid väidetavad kokkuleppemängud 0:1 kaotus 2011. aprillis Sampdoriale ning sama aasta mais 1:2 kaotus Palermole.

Nimekamatest meestest on pettusega seotud praegune Torino väravavaht Jean-Francois Gillet ja endine Torino Juventuse abitreener Cristian Stellini.

Ülejäänud pettuses osalenud mängijad: Davide Lanzafame, Nicola Belmonte, Stefano Guberti, Alessandro Parisi, Andrea Masiello, Marco Esposito, Marco Rossi, Ivan Rajcic, Vincenzo Santoruvo, Davide Lanzafame, Nicola Belmonte, Nicola Strambelli, Massimo Bonanni, Massimo Ganci, Vitangelo Spadavecchia, William Pianu, Vitali Kutuzov, Nicola Santoni, Alessandro Parisi, Daniele De Vezze, Gianluca Galasso, Simone Bonomi, Francesco Caputo, Corrado Mario Colombo, Raffaele Bianco, Mark Edusei, Stefano Guberti ja Luca Fusco.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles