Dopinguteadlased jõudsid revolutsioonilise läbimurdeni

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingulabor.
Dopingulabor. Foto: SCANPIX

Maailma juhtivad dopinguteadlased on töötanud välja uue väidetavalt usaldusväärse geenidopingu testimeetodi, mis võidakse kasutusele võtta juba järgmise aasta olümpiamängudel, teatab Washington Post.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee meditsiinikomisjoni juhi Arne Ljungqvisti sõnul võetakse testimeetod kasutusele kohe kui see on ametlikult usaldusväärseks kinnitatud.

Geenidopinguks nimetatakse toimingut, mille käigus toimetatakse sportlase kehasse võõrast geneetilist materjali, et ergutada seal sooritusvõimet tõstvate ainete teket. Meditsiinis on geeniteraapia ehk geenide mõjutamine teatud haiguste ravimisel alles katsetamise järgus. Seetõttu ei ole ka teada, milliseid pikaajalisi kõrvaltoimeid geenidoping enesega kaasa võib tuua.

Kuigi testi puudumise tõttu pole seni ametlikke tõendeid meetodi kasutamisest, peetakse just seda keelatud võtet dopingumaailma kõige moodsamaks probleemiks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles