Aavo Talvar võitis Euroopa karikavõistluste etapi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Talvar
Aavo Talvar Foto: Erakogu
Itaalias Buscas toimunud Rotaxi Euroopa karikavõistluste teisel etapil kardisõidus saavutas klassis Rotax Max Junior esikoha Talvar Racingu võidusõitja Aavo Talvar.

Avaetapil Hispaanias ei võimaldanud taktikaviga rehvivalikul Talvaril enamat finaali kümnendast kohast. Ka Itaalias läks kõik esiti viltu, kuid Talvar rabeles pea lootusetuna tundunud olukorrast edukalt välja.

Kvalifikatsioonis sai Talvar kirja neljanda aja, mis andis talle eelsõitudes koha esimesse stardiritta. Esimese eelsõidu lõpetas ta kolmandana, kuid tehniline komisjon tühistas tulemuse: sidur ei vastanud värskelt muudetud tehnilistele tingimustele.

Mingit eelist vana sidur ei andnud, kuid reeglid on reeglid ja esimesest eelsõidust läks Talvarile kirja halvim võimalik tulemus – 20 kohapunkti. Teine ja kolmas eelsõit kulgesid enam-vähem ootustekohaselt, Talvar lõpetas need vastavalt teise ja viiendana.

Kokkuvõttes andsid 27 kohapunkti talle 17. koha. Sellelt positsioonilt tuli alustada ka eelfinaali.

Peaaegu lootusetu seis muutus märksa rõõmsamaks juba eelfinaali avaringil. Talvar tegi hea stardi ja möödus ühe ringi jooksul tervelt kümnest kaasvõistlejast. Vahepeal tõusis ta isegi kolmandaks, ent lõpus tuli siiski üks konkurent mööda lasta. Seega neljas koht ja finaali start teisest reast.

Finaalis pudenes Talvar stardiga seitsmendaks, ent hakkas siis järjest ettepoole trügima. 16-ringilise sõidu teine pool möödus juba tema juhtimisel ning finišilipu langemise hetkeks oli edu lähima konkurendi ees kasvanud 1,1 sekundini.

Kahe etapi järel (arvesse lähevad nii eelfinaalide kui ka finaalide tulemused) on Aavo Talvar 161 punktiga kolmandal kohal.

Rotaxi Euroopa karikavõistlustel on kavas veel kaks etappi – juulis Tšehhimaal Sosnovas ja septembris Prantsusmaal Salbris’s.


Rotaxi Euroopa karikavõistluste 2. etapp Itaalias:

Rotax Max Junior (35 osalejat), finaal:
1. Aavo Talvar (Eesti, Intrepid) 16.10,478
2. Kay van Kemenade (Holland, Intrepid) +1,100
3. Edward Brand (Suurbritannia, CRG) +2,523

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles