NHLis langes tiitlikaitsja konkurentsist, ees ootab ajalooline finaal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrick Kane (nr. 88) koos kaaslastega võiduväravat tähistamas.
Patrick Kane (nr. 88) koos kaaslastega võiduväravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Jäähokiliigas NHL selgitavad tänavu meistri 2010. aasta võitja Chicago Blackhawks ning 2011. aastal triumfeerinud Boston Bruins.

Kui Bruins oli finaalkoha juba varasemalt taganud, siis läinud ööl jõudis esikohamänguni Blackhawks, kes alistas koduväljakul 4:3 tiitlikaitsja Los Angeles Kingsi ja pääses mängudega 4:1 finaali.

Viimaseks jäänud kohtumises viskas Blackhawksi võiduvärava Patrick Kane, kes oli täpne teisel lisaajal. Üldse jäi Kane’i arvele viimaseks jäänud kohtumises kolm tabamust.

Finaalseeria esimene kohtumine peetakse 12. juunil Chicagos. Tänavune finaal on omapärane ka selle poolest, et mõlemad nii kaugele jõudnud meeskonnad kuulusid omal ajal liiga kuue asutajaliikme sekka. Viimati olid liiga asutajaliikmed omavahel finaalis vastamisi 1979. aastal.

«Bruinsi ja Blackhawksi traditsioonid on erilised. Arvan, et see on liigale hea ja lisaks teeb see head ka hokile. Oleme uhked, et saame selles osalised olla,» sõnas Chicago peatreener Joel Quenneville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles