Jaapani ujuja: võrdsuse mõttes peaksid kõik stringides võistlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani ujuja Ryosuke Irie.
Jaapani ujuja Ryosuke Irie. Foto: AFP / Scanpix

200 m seliliujumise maailmarekordiomanik jaapanlane Ryosuke Irie pakkus lahenduse kõvasti kirgi kütnud trikootülile – et kõik oleksid võrdsed, tuleks võistelda nappides stringides.

19-aastane Irie püstitas maailmarekordi läinud kuul, kuid tema tippmarki pole veel ametlikult kinnitatud, sest Rahvusvaheline Ujumisliit (FINA) asus võitlusse uute imetrikoodega, vahendab SuperSport.

«Kõige parem oleks siis, kui kõik ujujad kannaksid väikeseid ujumispüksikesi ehk stringe, aga ilmselt oleks väga raske neid seda tegema sundida,» rääkis Irie Reutersile. «See on väga kurb, et kõik muudkui räägivad ainult trikoodest. Minu jaoks oli see vaimselt väga raske ja ma ei tahtnud tükk aega basseini minna.»

Irie ujus Canberras peetud võistlustel välja aja 1.52,86, parandades seega eelmise aasta Pekingi olümpial ameeriklase Ryan Lochte poolt ujutud tippmarki rohkem kui sekundi jagu.

FINA alustas tänavu võitlust imetrikoodega, milles ujujad purustasid eelmisel hooajal 108 maailmarekordit, lisaks on tänavu uuendatud veel 18 maailmarekordit. Seetõttu pole FINA veel Irie rekordit ametlikult kinnitanud.

«Eks nad ise otsustavad, kas kinnitavad mu rekordi või mitte,» sõnas Irie. «Purustasin endise rekordi korra, võin seda teist korda veel teha. Ja kes teab, ehk muudetakse jälle reegleid.»

«Samas oleks hea, kui FINA võtaks vastu reeglid, mis on raudkindlad ja mida ei saa mitmeti tõlgendada,» lisas Irie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles