Kõva tase: Soome jagab Maailmaliigas alagrupis esikohta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome võrkpallikoondislased.
Soome võrkpallikoondislased. Foto: SCANPIX

Pärast nelja alagrupivooru on võrkpalli Maailmaliiga C-grupis mängival Soome meeskonnal 9 punkti. Kolm mängu on võidetud, üks kaotatud. Viimati saadi võõrsil mõlemal korral jagu Lõuna-Koreast: 3:0 ja 3:2, enne seda mängiti Portugaliga kodus üks-üks.

Homme lendab Soome meeskond Jaapanisse, vahendab volley.ee.

Soomlastega ühel pulgal seisab Holland, kes on kaks korda jagu saanud Jaapanist, kaks korda 3:0. Portugali meeskond suutis ühe võidu välja pigistada ka Kanadas, mängides väljakuperemeestega 0:3 ja 3:1. C-grupist kutsutakse lõppvõistlusele vaid turniiri võitja, A- ja B-grupist kaks paremat.  

A- ja B-grupi meeskondadel on selja taga vaid kaks mängu. Mullune Maailmaliiga võitja Poola ei saanud kodus vastu Brasiiliale – 1:3 ja 2:3. Prantsusmaa sai lüüa Bulgaarialt 2:3 ja 0:3, USA mängis Argentiinaga kodus 1:3 ja 3:1. 

B-grupis alustasid täieduga Venemaa ja Serbia: Venemaa lõi Kaliningradis Iraani 3:0 ja 3:1, Serbia Kuubat kaks korda 3:1. Itaalia kaotas punkti Saksamaale, jäädes peale 3:0 ja 3:2. 

Järjestus:

A-grupp: Bulgaaria 5 punkti, Brasiilia 5, USA 3, Argentiina 3, Poola 1, Prantsusmaa 1 

B-grupp: Venemaa 6, Serbia 6, Itaalia 5, Saksamaa 1, Kuuba 0, Iraan 0 

C-grupp: Soome 9, Holland 9, Lõuna-Korea 7, Kanada 6, Portgal 5, Jaapan 0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles