Pärnu ja Tartu täienevad, pealinna klubid sisuliselt komplekteeritud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ja Tallinna Selver Eesti meistrivõistluste finaalis
Pärnu ja Tallinna Selver Eesti meistrivõistluste finaalis Foto: Andres Haabu

Eesti parimad võrkpalliklubid on hooajaks valmistumisel erinevas seisus, mõni on komplekteeritud, mõnda ümbritseb saladuseloor.

Tartu Bigbanki mänedžer Alari Jõesaar ütles, et ei taha hetkel kokkulepetest ja lepingutest rääkida, sest asjad saavad selgeks järgmisel nädalal. «Siis saan välja öelda, kes meil mängib. Mingid asjad susisevad, aga konkreetselt ei tahaks veel rääkida,» sõnas Jõesaar. Kui vahepeal oli kuulda, et nii juunioride kui täiskasvanute koondises head mängu näidanud 19-aastase Robert Tähe vastu tunneb huvi ka mitu välisklubi, siis hetkeseisuga jätkab ta Tartus. «Praeguse seisuga jätkan Tartu meeskonnas, ei ole ühtegi konkreetset pakkumist saanud,» kinnitas Täht.

Teatavasti tugevdas Tartu uue hooaja eel oma ridu Argo Meresaarega, kes viimati pallis Tallinna Selveris. Lisaks sõlmiti uutest tulijatest leping sidemängija Andres Toobaliga ja sel positsioonil on olemas ka lätlane Artis Caics.

TTÜ võistkond on suures osas koos, lahtine on vaid moldovlase Deniss Sintovi ja Jaanus Nõmmsalu jätkamine, sest mõlema mehe palkamist klubi endale lubada ei saa. «Mõlemat ei saa me alles jätta, peame valima ühe,» kinnitas TTÜ spordiklubi juht Heino Lill. Muus osas on eelmise hooaja tuumik säilitada suudetud, ka Siim Ennemuist, keda soovis endale värvata ka Tartu Bigbank, jääb meeskonda. «Meil on selles osas kõik hästi, sest ilma pole me kellestki jäänud,» rääkis Lill.

Nõmmsalu sõnul on tema saatus hetkel tõepoolest lahtine. «Kui TTÜsse ei lähe, eks siis mõtlen edasi. Hetkel pole midagi kindlat öelda,» ütles Nõmmsalu, kes möödunud hooajal mängis TTÜs palka saamata. Suvel pääses ta taas koondise põhikoosseisu ja aitas meeskonna MM-valiksarjas kolmandasse ringi. Huvi on tema sõnul üles näidanud ka Tartu ja Tallinna Selveri klubid. «See on kõik siiski jutu tasandil ja midagi konkreetselt veel pole,» ütles Nõmmsalu.

Lisaks ühisliigale ka eurosarja mängiv Pärnu plaanib värvata mitu välismängijat, samal ajal pole jätkuvalt kokkuleppele jõutud kanadalasest sidemängija Olivier Faucheriga. «Eelmisel aastal tegime Faucheriga lepingu alles augustis ja eks ta otsib ka mujalt võimalusi, aga oleme ühenduses,» rääkis klubi tegevjuht Reio Tilk. «Plaanime tuua kolm välismängijat – sidemängija, nurgaründaja ja diagonaali, ent kedagi kindlat veel liitumas pole,» kinnitas Tilk. Suurema osa mängijatega on Pärnul kehtivad lepingud olemas.

Eesti meistermeeskond Tallinna Selver klubist lahkunud põhimeestele asendusi ei otsi. Lisaks Argo Meresaarele lahkusid teatavasti  ka Martti Juhkami ja Andri Aganits, kes hakkavad koos mängima Saksamaal TV Bühli klubis. Lisaks ei jätka libero Asko Esna, kes lõpetas mängijakarjääri. «Hetkel saan öelda, et meil on tiim koos. Kedagi uut võrreldes eelmise hooajaga lisandunud ei ole,» ütles klubi mänedžer Oliver Läll. «Turuhinnad on nii laes, et me ei jõua lihtsalt konkureerida. Alustame ettevalmistust olemasoleva koosseisuga ja kui tunneme, et jääme hätta, siis mõtleme edasi. Meil on noored mehed, kellest mitu jõudis näiteks juunioride koondise MM-finaalturniirile ja neil on nüüdseks piisavalt kogemust ka eelmistest hooaegadest, et põhisse tõusta. Ma ei taha neile öelda, et võtame nüüd teie asemel lihtsalt kellegi teise,» lisas ta. Läll tunnistab siiski, et huvi tunti ka Jaanus Nõmmsalu vastu. «Korra küsisime, kas TTÜ pakub talle uut lepingut ja ta ütles, et on seal lepingut tegemas,» sõnas Läll.

Nagu Pärnu, osaleb ka Selver eurosarjas ja kui vastased teada, võib seegi komplekteerimises rolli mängida. «Ühe välismängija võiks ehk eurosarja pärast võtta, aga see oleneb, kes meile vastu tuleb. Siis saab edasipääsuvõimalusi hinnates mõelda, kas tuua kedagi juurde,» ütles Läll. Eurosarja vastased saavad Pärnu ja Selver teada 21. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles