Eelvaade: parimad jalgpallikoondised alustavad homme Brasiilias heitlust tiitli pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrustajad loodavad eelkõige oma suurimale staarile Neymarile.
Võõrustajad loodavad eelkõige oma suurimale staarile Neymarile. Foto: SCANPIX

Homme tehakse Brasiilias algust Konföderatsioonide karikaturniiriga, kus võistlustulle asuvad kaheksa jalgpallikoondist. Lisaks võõrustajatele on kohale tulnud maailmameister Hispaania, mulluse EMi hõbe Itaalia, Lõuna-Ameerika viimatine meister Uruguay, Aafrika meister Nigeeria, Aasia meister Jaapan, Põhja- ja Kesk Ameerika meister Mehhiko ja Okeaania viimatine meister Tahiti.

A-alagruppi kuuluvad Brasiilia, Jaapan, Mehhiko ja Itaalia B-alagrupi moodustavad Hispaania, Uruguay, Nigeeria ja Tahiti. Edasi poolfinaalidesse pääsevad mõlema alagrupi kaks paremat.

Kõik meeskonnad on kohale tulnud oma parimas rivistuses ja seega suurtest staaridest puudust ei ole. Brasiilia asub kodupubliku ees tiitlit püüdma eesotsas Neymariga, kes sõlmis hiljuti lepingu FC Barcelonaga. Lisaks on kohal nii kaitseliini paremik eesotsas Dani Alvesi, Thiago Silva, David Luiz’i ja Marceloga. Koondises on ka nimekad poolkaitsjad Oscar, Lucas Moura, Luiz Gustavo ja ründaja Hulk.

2010. aasta maailmameister ja 2008. ning 2012. aasta Euroopa meister Hispaania on ka kohal oma parimate mängijatega ning nii jooksevad väljakule Xavi, Andres Iniesta, Gerard Pique, Sergio Ramos, David Silva, David Villa, Fernando Torres, Cesc fabregas, Juan Mata ja Javi Martinez.

Mullu EMi finaali Hispaaniale kaotanud Itaalial on kohal nii vanameistrid Gianluigi Buffon ja Andrea Pirlo ning noored staarid Mario Balotelli ja Stephen El Shaarawy.

Uuruguay esinduses on valmis väljakule jooksma nii Madridi Reali, Manchester City ja Londoni Arsenali sihtmärk Edinson Cavani, Liverpooli ründeäss Luis Suarez ning ka vanameister Diego Forlan.

Ka Mehhiko on kohal oma parimas rivistuses eesotsas Manchester Unitedi ründaja Javier Hernandez’iga. Jaapani koondises on kohal nii ManU-s palliv Shinji Kagawa, Moskva CSKA poolkaitsja Keisuke Honda kui ka mitmed Bundesliga mängumehed. Nigeeria koondise nimekaimaks meheks on kindlasti Chelsea poolkaitsja John Obi Mikel, kuid samal ajal jääb turniirilt kõrvale tema klubikaaslane Victor Moses. Tahiti saadab samal ajal võistlustulle peaaegu ainult koduliigas pallivad pallurid, ainsa välisklubi mängijana on koondises Prantsusmaal Nancy’s mängiv ründaja Marama Vahirua.

Seni on Konföderatsioonide kariakturniiri peetud kuuel korral ning kolmel juhul on turniiri võitnud Brasiilia, seejuures on parimad oldud ka kahel viimasel korral. Lisaks on kaks tiitlit ette näidata Prantsusmaal ja korra on võidutsenud Mehhiko koondis. 2009. aasta finaalis alistas Brasiilia 3:2 USA ning kolmanda koha kohtumises oli Hispaania sama tulemusega üle Lõuna-Aafrika Vabariigist.

Konföderatsioonide karikaturniir toimub tänavu Brasiilias 15. – 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles