Autoringraja Eesti meistrivõistlused jätkusid keerulistes oludes

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Openi start.
Baltic Openi start. Foto: Indrek Allik

Autoringraja Eesti meistrivõistlused jätkusid kahe etapiga, mis sõideti Pärnu lähedal Audru vallas auto24ringil. Võistlejaid said kihutada kahel päeval väga erinevates tingimustes, kui reedel oli rada vihmast märg, siis laupäeval sõideti ideaalsetes oludes, kus pandi kirja ka uued ringirekordid. Lisaks Eesti meistrivõistlustele oli võistlus Skandinaavia sarja STCC, Põhja-Euroopa tsooni MV, Läti, Leedu ja Balti meistrivõistluste etapiks. Kokku tõi see rajale üle 60 sõitja kuuest riigist.

Välissarjadest oli olulisim kindlasti STCC sari, mis tõi auto24ringile Vormel Renault 1.6 klassi. Selles klassis ja sarjas osaleb ka Eesti meeskond Scuderia Nordica, mille üks sõitjatest Martin Rump tuli Pärnusse peale avaetappi täiseduga. Ilmselgelt oli noormehel soov seda edu jätkata. Märjal rajal sõidetud kvalifikatsioonis oligi Rump kiireim ja läks laupäeval esimesse sõitu parimalt stardikohalt. Paraku aga suri tema vormel soojendusringilt tulles välja ja nii pidi ta alustama rivi lõpust. Raske tööga võitles ta ennast siiski viiendale kohale, sõidu võitis tema lähim konkurent Kimmy Larsson, teine Erik Johansson ja kolmas Lukas Sundahl. Eesti sõitjatest oli Karl-Gustav Annus seitsmes, Marcus Lukas Kiisa aga üheksas. 

«Starti jõudes kiilus gaasipedaal põhja kinni ja seetõttu tõusid mootoripöörded piirajasse ning pidin mootori välja lülitama. Pärast tuli välja, et katalüsaator oli summuti seest ära põlenud. See tähendas ka seda, et lõppkiirus veidi vähenes ja võidusõidu käigus teiste püüdmine oli seetõttu tunduvalt raskem. Aga siiski õnnestus tõusta lõpuks viiendaks,» oli Rumpi kommentaar pärast sõitu.

Teises sõidus läks Rump rajale kolmandast ruudust. Teisest ruudust rajale läinud Larsson tõusis mööda esimesest ruudust startinud Johanssonist, sama tegi ka Rump. Sõidus libises Larsson eest ja sai kirja nädalavahetuse teise võidu, Rump teine ja Johansson kolmas. Kiisa oli seitsmes, Annus kümnes. Peale auto24ringi etappe langes Rump Larssoni järel teisele kohale, kuid kuna hooaeg on veel pikk, ei maksa sellest hetkel suurt numbrit teha. Kiirus on olemas ja seda tõestas ka Rumpi nimele jäänud kiireim ringiaeg, mis on ka selle klassi auto24ringi ringirekord.

Martin Rumpi videointervjuu: http://www.youtube.com/watch?v=Itdpn7aS4sA

Eesti meistrivõistluste klassi BMW 325 nädalavahetuse esimene etapp sõideti reedel märjal rajal. Klassi favoriidil ja valitsejal Raimo Kullil tuli teha kõvasti tööd, et saaks sisse võtta harjumuspärase koha võistlejaterivi ees. Kulli järel tulid üle lõpujoone Mikk Maaten ja Enar-Klaus Kunman. Laupäevases sõidus aga haaras Kulli kohe liidrikoha ja libises teistelt eest. Nädalavahetusel head kiirust näidanud Mikk Maaten pidi käigukasti rikke tõttu katkestama, misläbi kerkis teisele kohale tema tiimikaaslane Tõnis Hommik, kolmas koht kuulus Enar-Klaus Kunmanile. 

Raimo Kulli videointervjuu: http://www.youtube.com/watch?v=HTl6bWcoEYE

Baltic Open klassis oli taas rajal Tõnu Soomer, kes kvalifikatsiooni võitis Kaspar Aruvee ees. Nii sai esimeses stardis näha vaatepilti, kus esimeses reas seisid kõrvuti võimas BMW M3 GTR ja 1,6 liitrise mootoriga Lada 2101. Soomer sai küll hea stardi, kuid tegi siis põhjaliku spinni ja jäi veel äärekivi peale kinni. Kuid õnneks pääses mees rajale ja asus ülejäänud seltskonda püüdma, kes juba pikalt olid eest liikunud. Soomer sai kätte kõik peale ühe, Lotusega sõitnud Martynas Griska jäi 4,2 sekundi kaugusele. Kolmas Karl Kask ja neljas Aruvee.

Laupäevases sõidus asus kiirelt liidriks Soomer, kes sõidu viimases osas aina paremat kiirust näitas, olles just ringiga teinud kolmandal kohal sõitnud Griskale, keeras Soomer oma BMW kahjuks boksiteele. Katkestamise põhjuseks purunenud generaatoririhm. Ka Kask katkestas ja nii läks võit Griskale, teine Artjom Koclamazasvili ja kolmas Dainius Matijosaitis. Parima eestlasena oli Aruvee neljas. 

Kumho Challenge klassis läksid mõlema sõidu võidud Nikolai Suravljovile Venemaalt, teine esimeses sõidus Peeter Peek ja kolmas Airidas Siaurys. Teises sõidus oli teine Steven Puust ja kolmas peale nauditavat lahingut Airidas Siauryse alistanud Peeter Peek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles