Ameerika jalgpalli meeskonna omanik: Putin varastas mu meistritiitli sõrmuse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

New England Patriotsi ameerika jalgpalli meeskonna omanik Robert Kraft tuli välja meenutusega, kuidas Venemaa president Vladimir Putin tema meistritiitli sõrmuse endale võttis.

2005. aasta juunis oli Kraft Venemaal Putiniga kohtumas, kui pärast mõningast vestlust võttis Patriotsi omanik oma 2004. aasta meistritiitli eest saadud sõrmuse ning andis selle Putinile vaadata. Venemaa president ei hakanud Krafti sõnade kohaselt seda lähemalt inspekteerima, vaid asetas kiiresti oma taskusse ning kõndis minema.

«Võtsin sõrmuse ära ja näitasin talle (Putinile). Ta pani selle sõrme ja ütles: «Ma võin selle sõrmusega kellegi ära tappa,»» rääkis Kraft hiljuti USA meediale. «Sirutasin oma käe välja, et sõrmus tagasi saada, aga Putin pani selle taskusse ja kolm KGB meest tõmbasid tema ümber ning nad jalutasid minema.»

NFLi sõrmus maksis 25 000 dollarit ja see oli 4.94 karaadine - Kraft soovis loomulikult seda tagasi, kuigi Valge Maja survestas Patriotsi omanikku, et mees oma versiooni juhtunust muudaks. «Ütlesin, et ma ei taha seda teha. Mul oli sõrmusega emotsionaalne side ja seal oli minu nimi sees. Ma ei taha seda eBays näha. Telefoniliini teises otsas oli paus ja siis korrati, et «Oleks väga riigi huvides, kui ütleksite, et sõrmus oli Putinile kingituseks.»»

USA meedia andmete kohaselt on sõrmus praegu Kremli raamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles