Novosjolov langes vehklemise EMil konkurentsist, Salm sai 11. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Andres Haabu

Epeevehkleja Nikolai Novosjolovi laeks jäi Zagrebis peetavatel Euroopa meistrivõistlustel 1/32 finaal, kus eestlane kaotas 9:15 itaallasele Matteo Tagliarolile.

2008. aastal Pekingis meeste epee olümpiavõitjaks kroonitud Tagliarol kasutas Novosjolovi vastu osavalt kaitsetaktikat, noppides punkte peamiselt vasturünnakutest. Alagrupiturniiri järel 11. asetuse saanud Novosjolov oli 64 parema seas saanud kindlalt 15:5 jagu sloveenist Rok Sobocanist.

Ainsa eestlasena pääses 16 parema sekka Eesti vehklemisliidu peasekretär Jüri Salm, kes võitis oma alagrupi ning alistas seejärel 15:11 hispaanlase Elias Casado ja siis 13:12 ka tšehhi Jakub Ambroze. Kaheksandikfinaalis pidi ta aga tunnistama prantslase Ivan Trevejo 15:7 paremust.

Sven Järve võitis 64 parema seas 13:12 Iisraeli vehklejat Ido Ajzenstadti, kuid kaotas siis Trevejole 8:15. Salm lõpetas EMi 11. kohaga, Novosjolovi lõpptulemuseks jäi 19. ja Järvel 20. koht. Sten Priinits jäi 64 parema seas 7:12 alla venelasele Anton Avdejevile ja sai 42. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles