14-aastane kergejõustikutalent hüppas kaugushüppes võimsa tulemuse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg.
Hans-Christian Hausenberg. Foto: Kristjan Teedema

Eile Rakveres toimunud kergejõustiku Eesti klubide karikavõistlustel püstitas 14-aastane Hans-Christian Hausenberg kaugushüppes tulemusega 7.12 Eesti noorterekordi.

Kui eilse võistluse võitnud Rain Kasest sai Rakveres esimene eestlane, kes sel sajandil kaugust üle kaheksa meetri hüpanud (tugevama tuule tõttu tulemus siiski isikliku rekordina kirja ei läinud), siis samamoodi väärib tunnustust ka Hausenbergi võimas hüpe. Võistlust tulemusega 6.69 alustanud noor kergejõustikulootus hüppas seejärel 6.58 ja 6.84 ning viimasel katsel sai ta kirja 7.12, mis tähistab Eesti noorterekordit ja andis talle seejuures eilsel võistlusel täismeeste konkurentsis kuuenda koha.

Enne Hausenbergi võimsaid hüppeid kuulus B-klassi ehk U16 vanuseklassi Eesti rekord Aare Saali nimele, kes hüppas 1979. aastal 6.90.

Samas ei ole kaugushüppe rekord ainus, mis B-klassis Hausenbergi nimele kuulub. Tänavu 10. veebruaril ületas 14-aastane kergejõustiklane Tallinnas teivashüppes 4.75, mis on kuni 16-aastaste seas samuti Eesti tippmark.

Samas ei ole kaugel ka A-klassi (U18) Eesti rekordid, mis kaugushüppes on 7.36 (1981. aastast Valter Külveti nimel) ja teivashüppes 4.90 (2009. aastast Taavi Sarapuu nimel).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles