U20 korvpallimeeskond kaotas Rootsile

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U20 koondis treeningul peatreener Andres Sõpra kuulamas.
U20 koondis treeningul peatreener Andres Sõpra kuulamas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Koduseks EM-finaalturniiriks valmistuv Eesti noormeeste U20 korvpallikoondis osaleb Helsingis toimuval Nordic Championship turniiril, kus täna mindi vastamisi Rootsi esindusega. Mängu võitis Rootsi 87:77. Eesti resultatiivseimaks kerkis 14 punkti visanud Sander Saare, 11 punkti ja 11 lauapalli lisas Rauno Nurger ja 10 silma jäi Rait-Riivo Laane arvele. Rootsile tõi Marcus Eriksson 20 punkti.

Mängu käik:

Esimene veerandaeg lõppes rootslaste 27:25 paremusega. Rootsi alustas paremini, minnes 21:14 juhtima, ent siis sai ka Eesti oma mängu käima ja viigistas 22:22 ja edasi oli võrdsete heitlus ning Rootsi võitis esimese vaatuse 27:25. Rauno Nurger on Eestile toonud kuus punkti ja neli lauapalli.

Teine veerandaeg kulges eestlaste jaoks tagaajaja rollis ning avapoolaja lõpuks oli Rootsi juhtimas 50:46. Eesti resultatiivseimad on Sander Saare ja Rauno Nurger, kes kumbki on toonud seitse punkti. Eesti punktid on jagunenud väga ühtlaselt - kuus silma on toonud Mihkel Schleicher, Taavi Leok ja Rait-Riivo Laane ning viis punkti on Martin Paasoja arvel. Käe on valgeks saanud veel neli mängijat.

Kolmandal veerandajal suurendasid rootslased vahet veelgi ja enne viimast veerandaega on nende eduseis 68:53. Saare ja Nurger jätkuvalt seitsme punktiga resultatiivseimad.

Neljandal veerandajal ei suutnud Eesti otsustavat vahespurti teha ja nii tuli vastu võtta 77:87 kaotus. Eesti edukaimaks kerkis 14 punkti visanud Sander Saare, 11 punkti ja 11 lauapalli lisas Rauno Nurger ja 10 silma jäi Rait-Riivo Laane arvele.

Mängu eel:

Kohtumine algab kell 17.15 ja Postimees teeb veerandaegade kaupa mängust ülekande.

Eile saadi 88:77 jagu Soomest ja neljapäeval on vastaseks Taani.

U20 EM-finaalturniir toimub Tallinnas 9. kuni 21. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles