Tour de France’i legend Jan Ullrich tunnistas dopingu tarvitamist

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong (paremal) ja Jan Ullrich Tour de France´i poodiumil.
Lance Armstrong (paremal) ja Jan Ullrich Tour de France´i poodiumil. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgrattalegend Jan Ullrich tunnistas, et tarvitas karjääri jooksul veredopingut, kuid ei pea seda petmiseks, vahendab Sky Sports.

«Peaaegu kõik kasutasid sel ajal sooritust parandavaid aineid. Ma ei võtnud midagi sellist, mida teised ei kasutanud. Petmine oleks see, kui ma saanuks teiste ees eelise. Mina tahtsin lihtsalt, et mul oleks konkurentidega võrdsed võimalused,» kommenteeris sakslane.

Ullrick võitis esimese sakslasena Tour de France’i 1997. aastal. Viiel korral lõpetas ta jalgrattamaailma olulisima võistluse teise kohaga. Neist kolmel korral (2000, 2001, 2003) lõpetas ta Lance Armstrongi selja taga. Kui Armstrong dopinguga vahele jäi, ei kuulutatud Ullrichit võitjaks vaid esikoht jäi neil aastatel lihtsalt väljaandmata.

Ullrichi nimi tuli omal ajal välja, kui uuriti dopinguarsti Eufemiano Fuentese tegemisi, kuid sakslane keeldus oma süüd kinnitamast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles