Osturalli algab? Londoni Chelsea sõlmis rekordilise lepingu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Chelsea mängijad jätkavad ka edaspidi mängimist Adidase rõivastes.
Londoni Chelsea mängijad jätkavad ka edaspidi mängimist Adidase rõivastes. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea sõlmis sporditarvetefirma Adidasega sponsorlepingu, mis toob Londoni klubile kümne aasta jooksul sisse 350 miljonit eurot.

Senine rekord kuulus Manchester Unitedile, kes sõlmis omal ajal lepingu Nike’iga. ManU teenis selle lepingu kohaselt 15 aasta jooksul 340 miljonit eurot. Uus leping on Chelsea jaoks kindlasti suurepäraseks uudiseks, kuna see suurendab nende võimalusi täita Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA Financial Fair Play tingimusi.

Kui uue lepinguga teenib Chelsea ühe hooaja eest 35 miljonit eurot, siis eelmise lepingu väärtuseks oli neil 24 miljonit eurot ühe hooaja kohta. Chelseal õnnestus sel korral välja kaubelda paremad tingimused, kuna pärast 2012. aasta Meistrite liiga triumfi on nende fännibaas tunduvalt suurenenud. Eriti on nad uusi toetajaid leidnud USAs ja Põhja-Aafrikas.

Hiljuti sõlmis ka Londoni Arsenal võimsa särgilepingu Puma’ga ja ka neile makstakse ühe hooaja eest 35 miljonit eurot, kuid nende tehingu pikkuseks oli viis aastat.

Viimasel ajal on Chelseaga seostatud ka mitmeid mängijad ja värske sponsorleping annab neile mängijateturul kindlasti võimalusi juurde. Viimasel ajal on Chelseaga tihedalt seostatud Vitesse ja Hollandi koondise 20-aastast andekat poolkaitsjat Marco van Ginkelit. Samas olevat Briti meedia teatel ka Manchester Unitedi ründaja Wayne Rooney sõnanud, et tema sooviks mängida Jose Mourinho käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles