Maailmajagude karikaturniiri poolfinaal on mulluse EM-finaali kordusetendus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Torrese (pildil) ja Jordi Alba väravad viisid Hispaania võidule.
Fernando Torrese (pildil) ja Jordi Alba väravad viisid Hispaania võidule. Foto: SCANPIX

Brasiilias toimuval jalgpalli maailmajagude karikaturniiril selgusid kõik poolfinalistid. Omavahel kohtuvad Hispaania ja Itaalia ning Brasiilia ja Uruguay.

Hispaania alistas viimases alagrupimängus 3:0 Nigeeria ja kustutas sellega Aafrika meistri edasipääsulootused. Kaks väravat lõi Jordi Alba, ühe lisas Fernando Torres. Hispaania võitis oma alagrupi täisedu 9 punktiga, 6 punktiga sai teise koha Uruguay, kes võitis eile koguni 8:0 Tahitit. Neli väravat lõi Abel Hernandez, Luis Suarez lisas kaks ning Diego Perez ja Nicolas Lodeiro kumbki ühe tabamuse.

Neljapäeval peetavas poolfinaalis läheb Hispaania vastamisi A-alagrupi teise meeskonna Itaaliaga, kellest saadi mulluses EM-finaalis jagu koguni 4:0. Itaalia ja Hispaania on ajaloo jooksul omavahel kohtunud 31 korda, Itaalial on kirjas 9 ja Hispaanial 10 võitu. 12 mängu on lõppenud viigiga. Valitsev maailma- ja Euroopa ja meister Hispaania on aga nüüd viimased 25 mängu järjest püsinud kaotuseta. Itaalia jaoks on suur hoop Mario Balotelli eemalejäämine: ründaja vigastas viimases alagrupimängus Brasiiliaga reielihast.

Kolmapäevases esimeses poolfinaalis saab aga Brasiilia võimaluse maksta Uruguayle kätte 1950. aasta MMi viimases mängus saadud kaotuse eest, mis jättis kodumeeskonna Brasiilia MM-tiitlita ja andis selle hoopis Uruguayle. Omavahel on mängitud 72 korda, Brasiilial on kirjas 33 ja Uruguayl 20 võitu. 19 mängu on lõppenud viigiliselt. Uruguay peab poolfinaalis hakkama saama ilma vasakkaitsja Andres Scottita, kes saadeti Tahiti vastu kahe kollase kaardi järel väljakult minema.

Mõlemad mängud algavad Eesti aja järgi kell 22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles