Video: Inglismaa klubi peatreener kuulis vallandamisest otse-eetris

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gus Poyet.
Gus Poyet. Foto: SCANPIX

Inglismaa esiliigasse kuuluva jalgpalliklubi Brighton&Hove Albioni peatreener Gus Poyet sai uudise enda vallandamisest teada kurioossel moel - keset televisiooni otsesaadet.

Poyet viibis eksperdina BBC stuudios, et kommenteerida Maailmajagude karikaturniiri kohtumist Hispaania ja Nigeeria vahel. Kohtumise poolajal luges stuudiojuht Mark Chapman aga ette Brightoni klubi ametliku teate, kus öeldi, et Poyet on lepingu rikkumise tõttu ametist vabastatud.

Kuigi Albion teatas oma eilses avalduses, et on otsusest ka peatreenerit teavitanud, väitis Poyet kaamerate ees, et kuulis sellest esmakordselt saatemeeskonnalt. «Klubi ei ole minuga endiselt suhelnud - ei mingit kirja, ei mingit tekstisõnumit. BBC saab siit vähemalt hea loo, sest on üsna ainulaadne, et peatreener kuuleb vallandamisest keset otsesaadet,» ironiseeris Poyet.

Pärast saadet lisas ta: «Vaatasin nüüd, et olen saanud e-kirja, mida võib ilmselt pidada teavitamiseks. Teine kiri tuli minu esindajatelt, kes hoolitsevad nüüd apellatsiooni esitamise eest. Pean lihtsalt asja rahulikult võtma,» nentis Poyet.

Albion ja Poyet on vägikaigast vedanud juba alates maikuust, kui klubi peatas ajutiselt nii Poyeti kui ka tema abitreenerite volitused, viidates lepingu rikkumisele. Seejuures ei ole uruguaylase vallandamise põhjuseid siiani ametlikult selgitatud. Albion kaotas tänavu esiliiga play-off'i finaalis lisaajal Crystal Palace'ile ja minetas lootuse tõusta uueks hooajaks kõrgliigasse, mille järel Poyet esines vihase tiraadiga äsjase vastasmeeskonna aadressil.

Eelmisel nädalal korraldas klubi distsiplinaarkomisjon istungi, kuhu Poyet ei ilmunud. Inglismaa peatreenerite ühenduse teatel polnud tal piisavalt aega selleks valmistuda, klubi nimetas sellist väidet aga «ebaõiglaseks ja ebatäpseks». Inglismaa meedias levivate spekulatsioonide kohaselt läks Poyet tänavu tülli klubi juhtkonnaga, teemaks mängijate üleminekud. Tema leping oleks kehtinud 2016. aastani ning seega oleks Brighton pidanud tema teenetest loobumise korral maksma talle 2,5 miljonit naela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles