Suusasprinterite päästeingel saabus Eestisse

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sprindikoondise vastne peatreener šveitslane Christoph Schmid saabus Eestise, et hoolealustega esmakordselt kohtuda ja neid Otepää laagris juhendada: «Esmalt tahan enda jaoks pildi selgeks teha, igaüht individuaalselt tundma õppida ja siis talle parima harjutuskava välja töötada.»

Schmid selgitas, et esmane analüüs on talle saadetud materjalide põhjal tehtud ja ta arvab, et sprinterite ebaedul pole ühest põhjust, vaid probleeme on rohkem. Samas ei luba ta kiiret edu. «Sotši olümpiani pole palju aega ja sellega kardinaalseid muutusi ei tee. Kõik on individuaalne. Mõni mees võib märgatavalt areneda paari kolme kuuga, mõnel läheb aasta kaks.»

Šveitsi ja Soome suusasprintereid juhendanud Schmid on viinud Andre Bucheri 800 meetri jooksu maailmameistriks, kuid ta ei pea end kergejõustiku või suusa, vaid kestvusalade treeneriks. «Olen abistanud ka triatloniste ning see ala pole oma olemuselt erinev jooksust või suusatamisest. Treeningmudelid on sarnased.»

Täna jõuab Schmid Otepääle, kohtub sprinteritega ning asub homme nendega tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles