Superliiga toob Tallinnasse meistrivõistluste esikolmiku

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleksei Kasjanov.
Oleksei Kasjanov. Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel Tallinnas toimuv Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste superliiga tõotab tulla kõrgetasemeline – erinevate riikide koondistes on üles antud mitmed tiitlivõistluste medalitega pärjatud mitmevõistlejad.

Ukraina kümnevõistleja Oleksei Kasjanov saavutas 2009. aasta Torino sise-EMil Mikk Pahapilli järel hõbemedali ning sama autasu pälvis ka eelmisel aastal Istanbuli sise-MMil ja Helsingi EM-il. Pahapilli põlise konkurendi isiklik rekord pärineb 2009. aastast Berliini MMilt – 8479 p. Ukraina võistkonna koosseisus saabub Tallinna ka 2013. aasta Göteborgi sise-EMi kolmas naine ehk Hanna Melnychenko.

Naiste osas on kohal kogu 2013. aasta Göteborgi sise-EMi esikolmik, kuna lisaks prantslanna Antoinette Nana Djimoule ja Hanna Melnychenkole tuleb Tallinnas starti ka Valgevene esindaja Jana Maksimava, kes Göteborgis oli hõbedanaine. Nimekatest seitsmevõistlejatest on stardis veel ka poolatar Karolina Tyminska, kes mitmel rahvusvahelisel tiitlivõistlusel on lõpetanud neljanda kohaga. Tyminska seitsmevõistluse isiklik rekord on 6544 punkti. Venemaa koondise esinumber on Jana Pantelejeva, kelle isiklik rekord on 2008. aastast pärit 6430 punkti.

Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste superliiga toimub Tallinnas Kadrioru staadionil. Lisaks Eestile osalevad Valgevene, Prantsusmaa, Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa, Itaalia, Poola, Venemaa ning Ukraina võistkonnad – kokku kaheksa Euroopa parimat mitmevõistluse riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles