Järjekordne jalgpalliskandaal Itaalias: politsei tegi haarangu 40 klubisse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia jalgpalliklubide sahkerdamine pakub politseile alatasa tööd.
Itaalia jalgpalliklubide sahkerdamine pakub politseile alatasa tööd. Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpalliskandaalidel ei näi lõppu tulevat: kui aastaid on klubisid karistatud kokkuleppemängude eest, siis sedapuhku on politsei asunud uurima mängijate lepingutega seotud võimalikke maksupettusi.

Majanduspolitsei korraldas Reutersi teatel täna hommikul läbiotsimise 40 jalgpalliklubis, kelle seas on väidetavalt praktiliselt kõik kõrgliigas ehk Serie As mängivad meeskonnad. Ühegi klubi kõneisikud ei soostunud aga meediale kommentaare jagama. Klubisid kahtlustatakse massilises rahapesus ja arvete võltsimises, et pääseda mängijate lepingute pealt maksude tasumisest. Napoli kohtu teatel on uurimise all ka 12 jalgpalliagenti, kelle seas on nii itaallasi kui ka välismaalasi.

Viimastel aastatel on Itaalia jalgpalli varjutanud eeskätt kokkuleppemängude skandaalid. 2006. aastal võeti Torino Juventuselt kaks varasemat meistritiiltit, eelmisel aastal sai sama klubi peatreener Antonio Conte aga keelatud kokkulepete varjamise eest pika tegutsemiskeelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles