Ametlik teade: Sebastien Loeb asub ringrajal MM-tiitlit püüdma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: SCANPIX

Citroën teatas, et osaleb tuleval hooajal tehasemeeskonnaga World Touring Cari (WTCC) sarjas ehk ringrajasõidu MMil. Tiimi üheks sõitjaks on üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb.

Prantsusmaa autotootja kinnitas oma huvi sarjas osalemise vastu juba eelmisel aastal, kuid nüüd esineti Versailles’s asuvas mootorispordiosakonna peakorteris ka ametliku avaldusega. «WTCC põhineb mitmel aspektil, mis on Citroëni jaoks olulised: suur meediakajastus, kulusid piiravad reeglid ja ülemaailmne võistluskalender. Sarjas osalemine aitab meil oma brändi reklaamida mitmel paljulubaval turul nagu näiteks Hiinas, Venemaal ja Lõuna-Ameerikas,» vahendab Autosport firma tegevjuhi Frederic Banzet’ sõnu.

Loeb osaleb tänavu autoralli MM-sarjas vaid neljal etapil, millest on sõitmata veel tema kodune Prantsusmaa ralli. Argentinas ja Monte Carlos võitnud ning Rootsis teise koha saanud prantslane hoiab vaid kolme ralli tulemusega sarjas seitsme etapi järel kõrget neljandat kohta. Lisaks on ta tänavu osalenud omanimelise tiimiga sportautode FIA GT sarjas, keerates McLareni rooli.

«Citroëni ajalukku uue peatüki kirjutamise näol on tegu väikese unistuse täitumisega. Ma ei jõua ära oodata, millal saan autosse istuda ja testima hakata. Olen kasutanud käesolevat üleminekuaastat erinevate asjade proovimiseks ja oma sõiduoskuste arendamiseks,» kommenteeris 39-aastane Loeb. «Ma ei looda kohe võita, aga kavatsen ühel päeval nii kaugele jõuda.»

Sel hooajal osalevad MM-sarjas tehasetiimiga vaid Honda ja Lada. Seni peetud kuue etapi ja kahe võistlussõidu järel on aga paremustabeli tipus eratiimi Chevrolet’l sõitev Yvan Müller, edestades Honda rooli keeravat Gabriele Tarquinit ja samuti Chevrolet’ eratiimi esindavat Michael Nykjæri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles