Türgi tippklubid visati pettuse tõttu jalgpalli eurosarjadest välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fenerbahce fännid peavad kahel järgmisel hooajal hakkama saama ilma euromängudeta.
Fenerbahce fännid peavad kahel järgmisel hooajal hakkama saama ilma euromängudeta. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) teatas, et Türgi tippklubidele Fenerbahcele ja Besiktasile on määratud kokkuleppemängude pidamise tõttu eurosarjades osalemise keeld.

Fenerbahce karistus kehtib kaks aastat, lisaks veel kolmas aasta tingimisi viieaastase katseajaga. Klubi jaoks on tegu juba teise sellelaadse karistusega, sest hooajal 2011-12 pidid nad samuti kokkuleppemängudes süüdistatuna euromänge kõrvalt vaatama. Tänavu oleks Türgi meistriliiga teise kohaga lõpetanud klubi pääsenud Meistrite liiga kolmandasse kvalifikatsiooniringi, kuid nüüd saab selle koha Bursaspor.

Türgi liiga kolmandana lõpetanud Besiktas jääb aga eurosarjadest kõrvale üheks aastaks. Tänavu olnuks neil õigus osaleda Euroopa liigas, ent selle koha saab endale Kayserispori meeskond.

Samuti karistas UEFA osalusreeglite rikkumise eest Rumeenia meisterklubi Bukaresti Steauat, kellele määrati tingimisi üheaastane eurosarjas osalemise keeld viieaastase katseajaga. Kõik kolm klubi võivad otsuse edasi kaevata ning Fenerbahce on juba jõudnud teatada, et kavatseb seda ka teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles