NY Daily News: maailmas enimteeniv sportlane plaanitseb ajaloo suurimat pettust

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Rodriguez ajakirjanike piiramisrõngas
Alex Rodriguez ajakirjanike piiramisrõngas Foto: SCANPIX

New York Daily News kirjutab, et võimalike dopingusüüdistustega pahuksis olev maailma kuulsaim pesapallur Alex Rodriguez tahab oma klubilt New York Yankees’lt välja petta 114 miljonit dollarit (ligi 100 miljonit eurot).

Väidetavalt sai maailma enimteeniv sportlane ühest nüüdseks uksed sulgenud Florida kliinikust keelatud aineid. Praeguseks pole veel ametlikku süüdistust esitatud ning Rodriguez loodab võimalikult kiiresti vigastuspausilt naasta.

NY Daily Newsiga rääkinud allika sõnul on Rodriguezil platsile naasmisega kiire peas hauduva kurja plaani tõttu: come-back’i teinuna väidab ta, et puusavigastus ei lase tal siiski mängida ning ta lõpetab sellele viidates karjääri.

Nimelt oleks Yankee Rodriguezi vigastuse korral sunnitud välja maksma terve lepingus oleva summa. Kui aga tõendataks, et Rodriguez on dopingupatune, määrataks talle saja mängu pikkune võistluskeeld, mis tähendaks, et Yankees võiks temaga lepingu ilma summat väljamaksmata lõpetada.

Kui Rodriguezil peetus läbi läheks, oleks see rahalises mõttes teadaolevalt suurim pettus spordiajaloos.

Rodriguezit on juba aastaid peetud maailma üheks parimaks pesapalluriks ja seda on tõestanud ka mehele pakutud palganumbrid, mis teinud temast lepingu väärtuse mõttes maailmas enimteeniva sportlase.

2000. aastal sõlmis ta lepingu väärtusega 252 miljonit dollarit Texas Rangersiga, 2007. aastal kümne aasta pikkuse lepingu väärtuses 275 miljonit dollarit Yankeesiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles