Suurbritannia sportlased on dopingukaristuste suurendamise vastu

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolo Toure
Kolo Toure Foto: SCANPIX

Suurbritannia sportmängude proffe ühendav Professionaalne Mängijate Föderatsioon (PPF) on vastu WADA plaanile muuta esimest korda dopinguga patustanute karistused karmimaks, kirjutab BBC-

Kui praegu määratakse esimest korda keelatud ainega vahele jäänud sportlasele reeglina kahe aasta pikkune võistluskeeld, siis WADA tahab selle viia nelja aastani.

«Meile teeb tõeliselt muret, et WADAl on selline plaan. Dopingujuhtumeid on ju nii erinevaid,» arvas PPFi peasekretär Simon Taylor. «Nelja aasta pikkune karistus on profisportlasele praktiliselt karjääri lõpetav ning seda peaks rakendama ainult äärmiselt raskete juhtumite mitte lollide vigade puhul.»

Taylor tõi näitena jalgpalluri Kolu Toure ja kriketimängija Shane Warne’i juhtumid, kus uskusid pea kõik, et keelatud aine sattus organismi tähelepanematusest, mitte soovist petta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles