Avapäeva neljanda kohaga lõpetanud Šadeiko kiitis naiskonda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste Superliiga
Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste Superliiga Foto: Karli Saul/SCANPIX

Kadrioru staadionil toimuva kahepäevase mitmevõistluse karikavõistluste Superliiga avapäeva järel leidus Eesti naiskonnas nii rahulolevaid kui ka oma tulemusi kritiseerinud seitsmevõistlejaid.

Avapäeva lõpetas neljanda koha ja 3608 punktiga Grit Šadeiko. Eelkõige jäi Eesti naiste esinumbril kripeldama kuulitõuge, kus tema tulemuseks jäi täpselt 12 meetrit. «Ei tea, mis kuulitõukes juhtus. Võib-olla närveerisin üle, aga ei saanud kuidagi enda rütmi kätte,» rääkis Šadeiko avapäeva järel. Ülejäänud tulemustega jäi oma selle hooaja avavõistluse teinud Šadeiko aga rahule: «Eks ma tõkkejooksus lootsin paremat aega, aga mitmevõistlus ongi selline, et kuskil annad ära ja teises kohas võtad tagasi. Kõrgushüppes tegin isikliku parima tulemuse ja võib rahule jääda. 200 meetri jooksus tuli normaalne aeg ja võib samuti rahule jääda.» Šadeiko lisas, et peamine on võistkonna tulemus: «Naised teevad väga tubli võistlust. Mehed on muidugi ka väga head olnud.»

Eesti naistest teisena ehk kümnenda kohaga lõpetanud Mari Klaup jäi enda avapäevaga igati rahule. «Pärast haigust oleks olnud raske paremat tahta, ei uskunudki, et nii heas vormis olen,» rõõmustas Klaup. 3503 punkti kogunud Klaup jäi eelkõige rahule kuulitõukega, kus ta sai kirja 12.81. Samas tunnistas 23-aastane mitmevõistleja, et mõnes alas jäi veel ka varu: «Tõkkejooksus tegin minimaalse tulemuse ära, aga oli näha, et jooks polnud ikka see. Ka kõrguses oleks saanud paremini, aga ilmselt on selle taga see, et pole saanud nii palju harjutada, mul oli vahepeal ju pöiavigastus.» Kokkuvõttes arvas Klaup, et kuigi koondis tegi mitmeid apsakaid, võib homsele vastu minna enam-vähem rahuliku südamega.

Naiskonna liige Karol Rahuoja jäi enda tulemustest kõige rohkem rahule 200 meetri jooksuga, ent kokkuvõttes tunnistas, et oleks päeva kokkuvõttes võinud paremini esineda. Kriitiliseks jäi ka naiskonna neljas liige Terje Kaunissaar, kes jäi küll rahule tõkkejooksuga, ent tunnistas, et kuna kõrgushüpe oli kohutav, ei saa päevaga rahule jääda.

4. koht Grit Šadeiko: 3608 (13,62, 1.78, 12.00, 24,21)
10. koht Mari Klaup: 3503 (14,09, 1.81, 12.81, 25,62)
29. Karol Rahuoja: 2949 (15,43, 1.72, 10.09, 26,56)
31. Terje Kaunissaar: 2907 (15,10, 1.54, 11.72, 26,31)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles