Brasiilia alistas finaalis kindlalt kümnekesi jäänud Hispaania

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Brasiilia jalgpallikoondise staar Neymar pallib edaspidi ka Euroopa meistrivõistlustel.
Kas Brasiilia jalgpallikoondise staar Neymar pallib edaspidi ka Euroopa meistrivõistlustel. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiros peetud Maailmajagude karikaturniiri finaalis alistas Brasiilia kindlalt 3:0 Hispaania. Juba teisel mänguminutil Fredi väravast juhtima asunud kodumeeskonna eest kasvatas avapoolaja eelviimasel minutil skoori Neymar ning teise poolaja teisel minutil oli taas täpne Fred. Hispaania lõpetas mängu kümnekesi, sest 68. minutil sai punase kaardi Gerard Pique.

Brasiilia on nüüd võitnud kolm Maailmajagude karikaturniiri järjest, Hispaania jaoks sai aga otsa 29 mängu pikkune kaotuseta seeria.

BRASIILIA - HISPAANIA 3:0 (lõppseis)

Väravad: 2., 47. Fred, 44. Neymar

Esimene poolaeg:

2. minut: Brasiilia asub 1:0 juhtima!!! Marcelo tsenderdus leiab Fredi, kes pärast väikest segadust saadab maas lamades palli mõnelt meetrilt Iker Casillase selja taha.

15. minut: Arbeloa tõmbab värava suunas sööstva Neymari keskjoonel maha ja saab kollase kaardi, mis võinuks vabalt olla ka punane.

28. minut: Ramos kukutab karistusala joonel Oscari ja näeb samuti kollast kaarti. Teenitud karistuslöögi saadab Hulk üle värava.

32. minut: Fred pääseb Neymari osava läbisöödu järel üksi Casillasega silmitsi, kuid Hispaania väravavaht tõrjub.

40. minut: Pedrol on suurepärane võimalus kiirrünnakust seis viigistada, kuid Luiz lööb palli väravajoonelt minema.

44. minut: Brasiilia teeb seisuks 2:0!!! Neymar mängib kiirel vasturünnakul kokku Oscariga, saab söödu tagasi ja tulistab palli vasaku jalaga Iker Casillasest mööda lati alla.

Avapoolaeg läbi! Brasiilia on olnud selgelt domineerivam pool ja väljakuperemeeste poolkaitsjad survestavad hispaanlasi keskväljal nii tugevalt, et valitsevad maailmameistrid ei ole suutnud kuidagi oma pallivaldamisel põhinevat mängu käima saada.

Teine poolaeg:

Hispaania teeb vahetuse - Arbeloa asemele tuleb Cesar Azpilicueta.

47. minut: Brasiilia lööb 3:0!!! Fred saadab palli tagumise posti kõrvale ja kordab teise poolaja teisel minutil seda, mida ta tegi avapoolaja teisel minutil.

52. minut: Hispaania teeb teise vahetuse, Mata asemele tuleb platsile Jesus Navas.

53. minut: Marcelo tõmbab Navase kastis pikali ja kohtunik annab penalti. Lööma läheb Ramos, kuid saadab palli väravast mööda!

59. minut: Hispaania teeb kolmanda ja viimase vahetuse - Torres lahkub ja tema asemele tuleb David Villa.

68. minut: Punane kaart! Neymar pääseb vasturünnakul Piquest mööda, keskkaitsja tõmbab ta maha ja saadetakse väljakult minema.

73. minut: Brasiilia vahetab, Hulki asemele tuleb Jadson

80. minut: kaks väravat löönud Fred lahkub ja platsile tuleb Jo.

88. minut: Brasiilia viimane vahetus, Paulinho asemele tuleb Hernanes.

Mäng läbi! Brasiilia võidab neljandat korda Maailmajagude karikaturniiri! Hispaania mängiti kodupubliku marulise kaasaelamise toetusel puhtalt üle.

Algkoosseisud:

Brasiilia: Julio Cesar, Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo, Luiz Gustavo, Paulinho, Hulk, Oscar, Neymar, Fred

Hispaania: Iker Casillas, Alvaro Arbeloa, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba, Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Juan Mata, Pedro, Fernando Torres

--

Enne mängu:

Võõrustaja Brasiilia alistas poolfinaalis 2:1 Uruguay, võiduvärava lõi neli minutit enne lõpuvilet Paulinho. Hispaania vajas seevastu teises poolfinaalis Itaalia seljatamiseks penaltiseeriat, sest nii normaal- kui ka lisaaeg väravaid ei toonud. Valitsevate maailma- ja Euroopa meistrite poolel olid täpsed kõik seitse lööjat, itaallastest eksis esimesena Leonardo Bonucci ja Hispaania võitis 7:6.

Alagrupi läbisid mõlemad meeskonnad täiseduga - brasiillased said esmalt 3:0 jagu Jaapanist, siis 2:0 Mehhikost ja lõpuks 4:2 Itaaliast, Hispaania alistas aga järgemööda 2:1 Uruguay, 10:0 Tahiti ja 3:0 Nigeeria.

Omavahel on kohtutud kaheksa korda, Brasiilial on neli ja Hispaanial kaks võitu ning kaks mängu on lõppenud viigiga. Neljast viimasest omavahelisest mängust pole Hispaania aga võitnud ainsatki. Viimati mindi vastamisi 1999. aastal, kui maavõistlusmängus lepiti 0:0 viiki.

Hispaanial on käsil 29-mänguline kaotuseta seeria, kuid Brasiilia pole pidanud Maailmajagude karikaturniiril kaotusekibedust tunnistama tervelt 11 mängu järjest, võites nii 2005. kui ka 2009. aasta turniiri. Lisaks on neil võit 1997. aastast ning kolme tiitliga ollakse turniiri edukaim riik.

Kolm aastat tagasi MM- tiitli võitnud ja kahel viimasel EMil samuti meistriks kroonitud Hispaanial seevastu Maailmajagude turniiri võit veel puudub, parim tulemus on 2009. aastal saadud kolmas koht.

Hispaania ründaja Fernando Torres võib tänase mänguga kerkida turniiri kõigi aegade suurimaks väravakütiks. Tänavu parimana viis väravat löönud Torresel on koos kaheksa tabamust, ühe võrra enam on läbi ajaloo suutnud vaid mehhiklane Cuauhtemoc Blanco ja brasiillane Ronaldinho.

Täna on juba peetud pronksimäng, kus Itaalia alistas pärast 2:2 lõppenud normaalaega ja väravateta möödunud lisaaega penaltiseerias 3:2 Uruguay.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles