Neljapäeval ujub eestlane läbi terve Emajõe

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi Tartu kesklinnas.
Emajõgi Tartu kesklinnas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Neljapäeval, 4. juulil ujub treener ja pikamaaujuja Allan-Kris Malleus täispikkuses Emajõge, mis teeb kokku ligikaudu sada kilomeetrit.

Ujumise algus on Emajõe lähtest Jõesuust kell 16 ja lõpp eeldatavalt 5. juulil kella 19 paiku Varnja piirivalvekordonis.Varasemalt on Emajõge ujutud kahes osas, Võrtsjärvest Tartuni ja Tartust Peipsini.

Olles hiljuti kokku puutunud lähedase inimese vähki haigestumisega, soovib Allan-Kris oma ujumisega tõsta ühiskonna teadlikkust vähihaigusest, selle tekkepõhjustest ning suurendada haiguse ennetamise tähtsust.

Ujumise eesmärk on kutsuda eraisikuid ja ettevõtteid üles toetama Eesti Vähiliidu ennetustegevusi ning panema õlga alla olulistele tegevustele, mida liit saaks vähipatsientide jaoks pakkuda.

MTÜ Eesti Vähiliit Swedbank a/a 221002163986 Vähiliidu kohta saab infot www.cancer.ee Ujumine toimub koostöös Eesti Vähiliidu, Eesti Ujumisliidu ja rendikaater.ee-ga.

Allani ujumisele saab kaasa elada Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles