Uskumatu: Dennis Rodman loodab saada Nobeli rahupreemiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dennis Rodman.
Dennis Rodman. Foto: SCANPIX

Endine korvpalliliiga NBA staar Dennis Rodman on viimase aasta jooksul jõudnud tegeleda enda sõnul «korvpallidiplomaatiaga» ning loodab nüüd selle eest saada Nobeli rahupreemiat.

Viiel korral NBA meistriks tulnud ja 2006. aastal korvpallurikarjääriga lõpparve teinud Rodman käis aasta alguses Põhja-Koreas, kus ta külastas riigi diktaatorit Kim Jong Uni. Rodman jõudis käia diktaatoriga nii korvpalli vaatamas kui pidutsemas ja teatas visiidi järel, et Kim Jong Un on «vinge vend» ega taha sõda.

Kuna endise Chicago Bullsi mängija sõnul käis ta selle visiidi raames korvpallidiplomaatiat ajamas, loodab ta nüüd teenida 2014. aasta Nobeli rahupreemia või vähemalt selle nominatsiooni. «Miks on asjade silumine jäetud minu hooleks, seda ma ei tea,» rääkis Rodman Sports Illustratedi intervjuus. «Meie turvalisuse hoidmine ei peaks olema minu töö, seda peaks tegema president Barack Obama. Aga ma ütlen teile üht: kui ma ei ole kolme Nobeli rahupreemia kandidaadi seas, siis on midagi väga valesti.»

Eelmisel aastal läks Nobeli rahupreemia Euroopa Liidule, 2011. aastal kolmele naiste õiguste eest võitlejale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles