41-aastane Rene Busch jõudis tennisemeistrivõistlustel veerandfinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Busch.
Rene Busch. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti tennisemeistrivõistlustel selgusid üksikmängus kolmapäeval kõik veerandfinalistid, suuri üllatusi pole turniiril olnud, kirjutab tennis.ee.

Meeste üksikmängus on nii-öelda giantkiller‘iks kujunenud USA-s õppiv Jaan Kononov, kes GP-punktide puudumise tõttu alustas kvalifikatsioonist. Nüüd on ta võitnud kolmandana asetatud Morten Ritslaidu ja täna mullust finalisti Marek Marksood 7:5, 6:0. Selles kohtumises piisas Kononovile vaid kindlast mängust, sest Marksoo eksis ise liiga palju. Samas pole Kononovi pääs veerandfinaali suur üllatus, sest ta kuulus talvel isegi Eesti Davis Cupi meeskonda.

Kaheksa parema hulka on jõudnud ka tituleerituim osavõtja, seitsmekordne Eesti üksikmängumeister, 41-aastane Rene Busch, kes alistas Jakov Tširkini 7:5, 6:1. Busch oli esimeses setis 3:5 taga, kuid mängis seejärel samas headuses, millega teda tunti 1990ndatel aastatel. «Vist neli aastat pole ma meistrivõistlustel osalenud, ent ma pole ju ka loobunud, sest mullu tulin Eesti karikavõitjaks,» rääkis Busch, kes tänavu hiilgas ka seenioride MMil poolfinaalipääsuga. «Mingeid eesmärke ma pole siin seadnud, püüan anda parimat. Ei usu, et füüsiliselt liiga kehvaks olen jäänud. Mäletan, kuidas nägin 1991. aastal US Openi veerandfinaali, kus 38-aastane Jimmy Connors heitles võrdselt Stefan Edbergiga. Selline teadmine lisab indu.»

Busch kohtub nüüd 15-aastase Martin Randperega, kelle pääsu veerandfinaali ei saa samuti üllatuseks pidada, sest tal on vedanud loosiga. Kiitust väärib noormees ometi. Kui eeldada, et Busch siiski teda võidab, tuleb vanameistril poolfinaalis kohtuda kas Markus Kerneri või Anton Pavloviga. «Poolfinaal on juba parem viiest setist ning noortega heitlemine läheb seal raskeks,» arvas Busch.

Teisena asetatud Kerner alistas kindlalt Aleksei Bohani 6:1, 6:1 ja tiitlikaitsjast peafavoriit Vladimir Ivanov Bruno Loidi 6:0, 6:2. Kuid veerandfinaalis on Ivanovil vastas Armand Levandi, kellele ta mullu ainsana ühe seti loovutas.

Naiste üksikmängu keskseimas kohtumises võitis tunamulluste finalistide mängus Tatjana Vorobjova Kadi Ilvese 6:2, 6:4. Lisanna Pihlak alistas mulluse poolfinalisti Liisa Pajumetsa tänases tasavägiseimas mängus 6:2, 2:6, 6:4, kuid kindlate võitudega pääsesid veerandfinaali tiitlikaitsja Eva Paalma, esimesena asetatud Julia Matojan ja äsja Tennis Europe U16 vanuseklassi turniiri võitnud Birgit Burk. Nimetatud mängijad peaksid ka olema suurimad medalisoosikud.

Paarismängus on jõutud juba ka veerandfinaalideni ning 43-aastane Piret Ilves püsib konkurentsis nii nais- kui ka segapaarismängus. Kaks aastat tagasi, kui Ilves oli sama vana kui Busch praegu, mängis ta veel üksikmängus kaasa, kuid nüüd eelistab värske seenioride paarismängu maailmameister ainult koos partneriga väljakule tulla, sest üksikmäng kipub noorte vastu füüsiliselt raskeks jääma, nagu ta tunnistas ajakirjale Tennis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles