Endreksoni ja Jämsä hooaeg on lõppenud

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson
Tõnu Endrekson Foto: Liis Treimann

Kuna sõudjaid Tõnu Endreksoni ja Andrei Jämsät tabas külmetushaigus ning nad ei saa osaleda ühepaatidel Luzerni regatil, jääb neil sõitmata ka Koreasse MMile, mis tähendab, et meeste hooaeg on sisuliselt lõppenud.

«Nii ta on jah, sest Luzern peaks olema MMi katsevõistlus,» kinnitas Eesti sõudeliidu peasekretär Jaan Tults. «Igaks juhuks helistasin ka Endreksonile, ta teab ja aktsepteerib toimuvat. Ütles ka ise, et haigus oli küll lühike, aga segas ettevalmistust ning kesise vormiga polevat mõtet MMile pürgida. Tänavune hooaeg oli pisut totter – EM toimus kevadel, Luzern on viimane MK-etapp – seega suuremaid võistlusi enam pole ning Endrekson ja Jämsä hakkavad valmistuma järgmiseks aastaks.»

Endreksoni ja Jämsä haigestumisega sai Tultsi sõnul lõplikult paika ka neljapaadi koosseis: Kaspar Taimsoo ja Allar Raja kõrval lähevad MMile – kui paat pääseb Luzernis A-finaali – Kaur Kuslap ja Sten-Erik Anderson.

Tults möönis samas, et neljapaadi MMile pääsu kriteerium pole naelaga kiriku seinale kinnitatud. «Õige paadi saatsime juba MMile ning mehed putitavad hetkel 2004. aasta veesõidukit, sedasama, millega Ateena olümpial võisteldi,» selgitas Tults, et Luzernis võib jääda mõndagi paadi taha.

Paadiprobleemid takistavad ka Kaisa Pajusalu võistlemisi. Kuna üks tema ühene läks MMi poole teele, teine universiaadile Kaasanisse, siis jääb tal Luzernis startimata. «Otsustame universiaadi põhjal, kas Pajusalu tasub MMile saata või mitte,» ütles Tults.

Jämsä selgitas, et vindus nädala. «Kurk oli kibe, palavik pisut üle 37 kraadi. Proovisime läinud nädalal Endreksoniga Trakais võistlustel kahest, aga haigusevimm oli sees. Ka Endreksoni vaevas vahepeal külmetushaigus. Selles seisundis pole ühepaadis mõtet võistelda. Jätkame treenimist, lööme kaasa kohalikel võistlustel ja valmistume Rio de Janei­ro olümpiaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles