Kert Keskpaik võitis Tallinna Rulluisumaratoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Keskpaik
Kert Keskpaik Foto: Egert Kamenik/Presshouse

Teist korda peetud Tallinna Rulluisumaraton (42,5 km) tõi stardijoonele sisuliselt kogu Eesti kiirrulluisutamise paremiku, rahvusvahelist hõngu lisasid võistlusele külalised Soomest ja Lätist.

Pirita linnaosas Lillepi pargi kergliiklusteel peetud maratonil demonstreeris võimsat minekut valitsev Eesti meister ühe tunni sõidus Kert Keskpaik (Albe Team).



Kui 17-ringilisest (ring 2,5 km) võistlusest oli läbitud kõigest 3 ringi, võttis Keskpaik ette esimese tõsisema rünnaku. Pea neljandiku distantsist (10 km) üksi ees sõites Keskpaik suurt vahet jälitajatega siiski sisse ei saanud ja poole distantsi järel oli jooksik 15-liikmelise juhtgrupi poolt kinni püütud.



Aga Keskpaik proovis uuesti ja 13. ringil sööstis ta juhtgrupist minema koos Eesti laskesuusatamise koondise raudvara Indrek Tobrelutsuga.



Mullu suvel enda jaoks rulluisutamise võlud avastanud Tobreluts ja Keskpaik pidasid ees vastu kaks ringi, siis oli üheksaliikmeliseks kahanenud liidergrupp taas koos.



Viimastel ringidel toimis juba passimise-taktika, mis päädis tulise sprindifinišiga.



Esikohale spurtis end ikkagi Kert Keskpaik, läbides maratoni distantsi 1:07.53,5-ga. Teiseks tuli 0,1 sekundit nõrgema lõpuajaga Danila Ruusu (Rollerblade Team Estonia) ja kolmandaks Eerik Idarand (Kalevi Jalgrattakool).



Esikuuikusse mahtusid veel Tõnis Paalme (Rollerblade Team Estonia), soomlane Jani Suihkonen ja Jaan Saks (Arctic Sport Club). Rulluisutamise ringkondades üha suuremat elevust tekitav Indrek Tobreluts oli 8.



Naistest võidutses Enel Kõrva (A&T Sport), Marleen Sarapi (Adavere) ja Egle Ratti (Rulluisuklubi ABEC) ees.



Tallinna Rulluisumaratoni põhidistantsil oli lõpetajaid kokku 75, poolmaratoni (20


km) läbis 72 osalejat.



See oli Eesti rulluisutamise koondise viimane kodune võistlus enne Euroopasse siirdumist. Pühapäeval 14.juunil starditakse Prantsusmaal Dijonis MK-etapil, nädal hiljem samuti MK-etapil Zürichis.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles