Rakke Rattamaratoni võitis üllatusmees, Martin Loo jäeti kolmandaks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Tarvis.
Peeter Tarvis. Foto: Jarek Jõepera

Samsung Estonian Cupi rattamaratonide neljanda etapi Fuji Rakke Rattamaratoni võitis Peeter Tarvis. Eelmise aasta võitja ja Eesti ainus maastikurattaproff Martin Loo lõpetas võistluse kolmandana. Tema ette mahtus ka Markku Ainsalu.

Kesk-Eestis Pandivere kõrgustikul ja Rakke ümbruses sõidetud 59-kilomeetrine rattamaraton toimus suurepärastes  tingimustes. Võistluse favoriit, UCI reitingutabelis 21. positsioonile tõusnud Martin Loo proovis äraminekut distantsi esimesel kolmandikul, kuid liidergrupp püüdis Loo taas kinni. Raja 21. kilomeetril Emumäe tipus asunud Premium7 vahefinišis võttis võidu Caspar Austa, Alges Maasikmetsa, Erki Pütsepa ja Loo ees. 

Emumäele järgnenud laugemal, kuid kiirel rajaosal keegi kohe ründama ei hakanud. Esimesena otsustas  kiirendada U-23 vanuseklassis sõitev Peeter Tarvis ning tema järel ka Markku Ainsalu. Kuna sarja liidrile Alges Maasikmetsale, kes jälgis eelkõige oma põhikonkurent Caspar Austat, selline stsenaarium sobis, hakkasid Tarvis ja Ainsalu jälitajatega vahet kasvatama. Martin Loo eestvedamisel hakati jooksikuid aktiivselt püüdma viimasel kümnel kilomeetril. Vahe vähenes, kuid oli kärisenud juba sedavõrd suureks, et Tarvis võttis kindla võidu. Teisena veeres üle finišijoone Ainsalu ning kolmandana Martin Loo.

«Loomulikult oli keeruline aga läks õnneks, et eest ära sain,» rääkis Tarvis mõned minutid pärast finišit. Kiireim mees rajal kiitis muuhulgas korraldajaid rajamuudatuste eest, mis võitja sõnul tegid võistlustrassi mitmekülgsemaks ja põnevamaks. 

Hansgrohe kiirenduslõik asus Rakkes kaheksa kilomeetrit enne finišit laugel tõusul Edru voorele. Kiireimat aega Hansgrohe 700 meetri pikkusel distantsil näitas täna poolmaratoni võitja Kalle Kriit. Õrnema soo esindajatest oli Hansgrohe kilomeetril taas parim Sille Puhu.  

Kiireim juunior oli täna Rakke rajal Karl-Arnold Vendelin, kes lõpetas võistluse üldarvestuses 25. kohal. Naistest võitis Greete Steinburg (Spordiklubi Rakke Fuji/Rattabaas), lõpetades maratoni üldarvestuses 197. kohal. 

Kaheksast Samsung Estonian Cup rattamaratonide sarja etapist on sõidetud pooled ning üldarvestuse liidrina jätkab Alges Maasikmets, kes on neljalt etapilt kogunud 5997 punkti. Caspar Austa kaotab 15 punktiga. Naiste ülekaalukas liider on seni kõik tänavused Samsungi-sarja etapid võitnud Steinburg. 

Võistkondlikus arvestuses olid täna parimad Amps-Extreme Sport ratturid, neile järgnesid Nissan Thule ja Team Fixus Sport. Naiskondadest kogus enim punkte Sparta Thule naiskond. Amps-Extreme ja Sparta Thule naiskond on liidrid ka üldarvestuses. 

Hansgrohe kiirenduskilomeetri üldarvestust juhib Ivo Suur (Nissan Thule ProTeam), kellel on nelja etapi järel 3,7 sekundiline edu Alges Maasikmetsa ning 5,7 sekundiline edu Henno Puu ees. Premium7 aktiivseima ratturi arvestuses tõusis täna sarja liidriks Caspar Austa juhib sarja liider Alges Maasikmets. 

Poolmaratoni 35 km pikkusele võistlusmaale startis 389 ratturit. Nelja etapi kokkuvõttes jätkab liidrina Kirill Tarassov. 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles