Jevgeni Bobrõšev võitis kolmandat korda Väino Leoki rändkarika

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Bobrõševi
Jevgeni Bobrõševi Foto: Ray Põder

Eile õhtul toimunud Sõmerpalu motokrossi superfinaal oli väärikas punt selle aastasele suursündmusele, kui rajale läksid päeva kiireimad. Kuuendat korda anti superfinaali võitjale välja Väino Leoki rändkarikas, mille kolmandat korda võitis Venemaa parim krossisõitja Jevgeni Bobrõšev, kes MM-sarjas sõidab Honda tehasemeeskonnas.

Tuhanded pealtvaatajad, suurepärane ilm ja põnevad sõidud tegid aasta 2013 Sõmerpalu motokrossist taas sündmuse, mis jääb pikaks meelde. Superfinaalis sai parima stardi Bobrõšev (Honda), kelle kannul kihutas Harri Kullas (KTM, Sahkar KTM Racing). Kuigi Kullas sõidu alguses püüdis, ei olnud tal Bobrõševi vastu sel korral võimalusi ja nii tõstis Jevgeni Bobrõšev kolmandat aastat järjest Väino Leoki rändkarika enda pea kohale.

«Finaal väga keeruline polnud, sain ees minema ja keegi väga ohtlikuks ei osutunud. On väga suur au seda karikat taas võita ja tulen alati siia heameelega, sest siin on fantastiline publik ja õhkkond ning korraldajad on teinud ära suurepärase töö. Sellise fiilinguga võistlusi maailmas naljalt ei leia ja tulen kindlasti ka järgmisel aastal kui vähegi saan siia sõitma,» ei olnud kolmekordne Väino Leoki rändkarika võitja kiitusega kitsi.

Teiseks tulnud Harri Kullase sõnul oli tal küll enne starti mõte, proovida Vene sõitjale vastu saada, kuid sõidu käigus sai selgeks, et Bobrõšev võtab täna oma.

«Vaatasin eelmise sõidu ringiaegu ja nägin, et võimalus oleks. Kuid sõidus libises ta ees ja olen kindel, et tal oli väike varu ka ikka. Kuid teise kohaga samuti väga rahul,» rääkis Harri Kullas peale superfinaali.

Kolmas oli Läti parim krossimees Matiss Karro (KTM), kes küll ennast stardipuusse kinni sõitis, kuid suutis vaatamata sellele veerand tunniga viimaselt kohalt kolmandaks sõita. Neljas oli parima eestlasena Juss Laansoo (KTM, AKR KTM Racing), vahepeal kolmandale-neljandale kohale võidelnud Tanel Leok (TM, Sõmerpalu MK) kukkus ja pidi leppima kaheksanda kohaga.

MX1 Inter kahe sõidu kokkuvõttes sai aga Tanel Leok võidu, edestades Matiss Karrot ja Jevgeni Bobrõševi. MX2 Inter klassis oli võitjaks Harri Kullas Petar Petrovi (Yamaha) ja Karel Kutsari (KTM, Sahkar KTM Racing) ees. Open klassis oli parim Andero Lusbo (Suzuki, Kagu MK), teine Jüri Triisa (Honda, Red Moto Honda Racing) ja kolmas Edgars Ruditis (Honda, Läti). Open Hobby klassis tuli võitjaks Markus Külaviir (Suzuki, Suzuki Team Estonia), teine Jurijs Kovgers (Honda, Läti) ja kolmas Kalvis Skarstins (Suzuki, Läti).85 cc klassis oli võitjaks Rait Kaimer (KTM,  Saku MK), teine Jan Jakobson (KTM, KTM Racing Team) ja kolmas Dovydas Karka (KTM, Leedu).

Esmakordselt sõideti Sõmerpalu motokrossil ka enduurokrossi ja selle ala Pro klassi kahe sõidu kokkuvõttes polnud vastast hetkel MM-sarjas teisel kohal olevale Aigar Leokile (TM, Sõmerpalu MK). Leokid said kaksvõidu, kui teisele kohale tuli  Martin Leok (KTM, Sõmerpalu MK), kolmas oli Toomas Triisa (Honda, Red Moto Honda Racing). Hobby klassis tuli võitjaks Koit Sööt, teine Vaido Kalm (KTM, Paikuse MK) ja kolmas Jaanus Hugo Ernits (Honda, Viljandi VMK).

Mini MX klassis oli kindlalt kiireim Henri Remma (YSF, Freetime Racing), teine Raivis Levans (Pitpro, Freetime Racing) ja kolmas Marko Lepik (Rotek, Mini RC). Mini MX Hobby võitja oli Kardo Orav (Pitpro, Mini RC).

Palju elevust tekitas Retro klass, kus rajal oli 23 sõitjad. Vanema tehnikaga kihutasid nii tuntud motomehed eelmistest kümnenditest kui nooremad sõitjad, võidu sai Andres Krestinov, teine Teet Vare ja kolmas Indrek Krestinov. Retro 50+ klassis sai võidu Aadu Sikk, edestades Mart Mägarit ja Ülo Raudseppa. Ka naiste klass oli sel korral üsna arvukas, võidu viis Valgevenesse Valeria Ljapina, teine Samanta Josta Lätist ja kolmas Ljubov Leontjeva.

Enne superfinaali startinud Säärude sõit vedas suu naerule kõigil, kes sellel hetkel Sõmerpalu motokrossil olid. Kostüüme oli seinast seina ja kokku oli rajal 58 säärut, mis tekitas ringil katkematu rivi sinist suitsu tekitavaid masinaid, millest esiotsa mehed väga kiirelt liikusid. Kolmikvõit läks Lätti, esimene Niks Gredzens, teine Ainars Karro ja kolmas Romans Valtins.

 

Jevgeni Bobrõševi intervjuu:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles