FIA tegi vormel-1 meeskondadele uue pakkumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Mosley
Max Mosley Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvahelise Autoliidu FIA juht Max Mosley tegi vormel-1 meeskondadele järgmise aasta reeglite tüli osas uue pakkumise.

Vormelitiimide ühendus FOTA pani ennast küll 2010. aasta MM-sarjaks kirja, kuid ainult sellel tingimusel, et FIA loobub enne 12. juunit kavandatud eelarve ülempiirist ehk 40 miljoni naelsterlingi suurusest eelarvest, mis annab väiksema eelarvega tiimidele suurema tehnilise vabaduse.

Nüüd aga pakub FIA juht Mosley meeskondadele uut kokkulepet, üritades vaid nädalapäevad enne tähtaega probleemidest kõrvale põigelda, vahendab iltalehti.fi.

Mosley saatis kaheksale tiimile ettepaneku, et viimased loobuksid oma tingimustest järgmisele hooajale ning vastutasuks saavad tiimid võimaluse olla järgmise aasta reeglite loomise juures.

Väidetavalt on FIA põhikirjas, et kõik meeskonnad peavad jõudma reeglite osas kokkuleppele ja ühtki reeglit ei saa tegelikult üldse vastu võtta ilma meeskondade üksmeeleta.

Paar nädalat on aga meedias käinud kogu aeg vastupidine jutt, kuidas Mosley ei kavatse oma nõudmistest taganeda.

Mosley sõnul tehakse koosolek kõikide tiimide osavõtul ning reeglid arutatakse läbi.

FIA juht saatis kirja Ferrarile, McLarenile, BMW-Sauberile, Renault’le, Red Bullile, Toro Rossole, Toyotale ja Brawnile.

Vaid Williams ja Force India on lubanud osaleda järgmise aasta sarjas ilma kõrvaliste tingimusteta

Järgmise aasta meeskondade nimed tehakse teatavaks reedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles