Berbatovi esimene klubi nõuab Manchester Unitedilt kasvatustasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ManU ründaja Dimitar Berbatov.
ManU ründaja Dimitar Berbatov. Foto: AP / Scanpix

Bulgaaria jagpalliklubi Sofia CSKA nõuab oma kunagise mängija Dimitar Berbatovi uuelt koduklubilt Manchester Unitedilt palluri kasvatustasu.

Berbatov siirdus Manchester Unitedisse mullu septembris ning nüüd teatas Berbatovi esimene koduklubi Sofia CSKA, et tänavune Inglismaa meisterklubi Manchester United võlgneb neile 475 000 naelsterlingit ehk rohkem kui 8,5 miljonit Eesti krooni, kuna nemad kasvatasid Berbatovit ja aitasid tal jalgpallurina areneda, kirjutab The Guardian.



Berbatov siirdus Manchester Unitedisse 30,75 miljoni naelsterlingu eest ning Sofia CSKA arvates kuulub sellest summast 475 000 naelsterlingit neile.



Kuna klubid omavahel kokkuleppele ei jõudnud, esitas Bulgaaria klubi Rahvusvahelisele Jalgpalli Liidule (FIFA) ametliku kaebuse Manchester Unitedi kohta.



FIFA võttis selle n-ö kasvatusmaksu kasutusele 2001. aastal, et klubid, kes arendavad noori mängijaid, saaksid sellest tulevikus ka mingit kasu, kui nende käe all treeninud pallur suure raha eest kuskile klubisse siirdub.



Tõenäoliselt kutsub FIFA mõlema klubi esindajad juuni lõpus Zürichisse ülekuulamisele.



Berbatov lahkus Sofia CSKA-st 2001. aastal, siirdudes Leverkuseni Bayernisse, kust ta 2006. aastal 10,75 miljoni naelsterlingi eest siirdus Tottenhami Hotspuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles