Riia ASK korvpalliklubi läks pankrotti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia ASKi meeskonna maskott Balti liiga finaalturniiril Tartus.
Riia ASKi meeskonna maskott Balti liiga finaalturniiril Tartus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Korvpalli Balti liigas neljanda koha saanud Riia ASK on ametlikult pankrotis. Riia kohus langetas sellise otsuse klubi endise mängija Gatis Jahovicsi ja turismifirma Airtouri poolt esitatud avalduste alusel algatatud pankrotimenetluse põhjal.

Ajalehe Diena andmetel ulatuvad klubi võlad 1,4 miljoni lati ehk 30 miljoni kroonini. Klubi varad küündivad aga vaid 300 000 latini. Huvitaval kombel on suurim võlausaldaja Parex Pank, kes on ise meeskonna asutaja.

ASK probleemid said alguse lõppenud hooaja keskel, kui praktiliselt üheaegselt loobusid meeskonna rahastamisest kolm suurtoetajat – Parex Pank, kaitseministeerium ning Riia linnavalitsus.

Kuigi talvel levisid kuuldused, et ASK võib ühineda Riia VEFiga, loodavad ASK juhid keerulisest seisust välja rabeleda ning ise jätkata. «Teame inimesi, kes on valmis aitama,» märkis klubi juht Maris Jučmanis. «Samuti on mitmed senised toetajad nõus meiega jätkama. Töötame selle nimel, et tekkinud olukord lahendada.» 

Esialgu pole selge, mis saab klubiga lepingut omavatest mängijatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles