Korvpallurid tegid ajalugu ja jõudsid esmakordselt universiaadil veerandfinaali

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Puidet (nr 7)
Jaan Puidet (nr 7) Foto: fibaeurope.com

Eesti korvpallikoondis kohtus Kaasanis toimuval universiaadil Lõuna-Korea koondisega ja võttis 68:61 võidu. Selle võiduga kindlustas Eesti esmakordselt universiaadide ajaloos koha korvpalliturniiri veerandfinaalis.

Eestlaste parimatena viskasid Toomas Raadik ja Madis Saarmets kumbki 18 punkti. Jaan Puidet lisas 15 punkti. Üleplatsimees oli Lõuna-Korea kasuks 21 punkti visanud Jun Yi Kim.

Varem olid Eesti sellel turniiril kirjas võidud Saksamaa, Ukraina ja Omaani üle. Venemaalt saadi kaotus. Postimees hoiab lugejaid kell 11.30 alanud mängu käiguga kursis.

Mängu käik:

Esimesel veerandil ei suuda Eesti oma mängu käima saada. Avaveerdani võidavad korealased 17:13.

Teisel veerandil toimis Eesti mäng paremini. Poolajale minnes on Eesti eduseis 33:31. Üleplatsimees on Toomas Raadik, kelle arvel on 10 punkti. Madis Saarmets on visanud 9 punkti.

Kolmanda veerandi alguses on eestlase eduseis suurenenud, 38:33.

Suurt vahet siiski sisse pole õnnestunud saada. Viis minutit kolmanda veerandi lõpuni, seis 45:42 Eesti kasuks. Saarmets on visanud 14, Raadik 12 punkti.

Kolmanda veerandi lõpuks on Eesti eduseis kõigest üks punkt, 50:49.

Viis minutit lõpuni, Eesti eduseis 60:54. Raadik ja Saarmets on kumbki visanud 18 punkti.

Kohtumine on lõppenud. Eesti võttis 68:61 võidu ja jõudis esmakordselt universiaadil veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles