Luis Felipe Scolari siirdus Usbekistani

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luiz Felipe Scolari
Luiz Felipe Scolari Foto: AP / Scanpix
Viimati Londoni Chelsea jalgpalliklubi peatreenerina töötanud Luis Felipe Scolari asub järgmisena juhendama Usbekistani klubi FC Bunyodkor.

2002. aastal Brasiilia maailmameistriks viinud ning 2004. aastal Portugali koondise Euroopa meistrivõistluste finaali juhendanud Scolari sõlmis Usbekistani klubiga 18-kuulise lepingu, kirjutab Guardian.

«Usbekistani jalgpall kujundab nüüd oma eduloo, eriti Bunyodkor, kes on viimasel ajal näidanud häid tulemusi,» sõnas Scolari. «Tean, et olen õigel ajal õiges kohas ning õige võistkonna juures.»

Scolari asendab Bunyodkori peatreeneri toolil kaasmaalast Zicot, kes siirdus juhendama Moskva CSKA-d. Eelmisel aastal jõudis klubi Aasia Meistrite liigas poolfinaali ning võitis Usbekistani liiga ning karika.

Klubi koosseisu kuulub lisaks kohalikele mängijatele ka neli brasiillast, üks mängija Türkmenistanist ning Tšiilist. Võistkonna tuntuim mängija on kindlasti 1999. aastal maailma parimaks valitud Rivaldo.

Rahvusvaheliselt tundmatu klubi kogus viimati kuulsust, kui nad väitsid, et on lähedal lepingu sõlmimisele FC Barcelona ründaja Samuel Eto’oga, kes külastas ka Taškendis asuvat klubi. Lisaks käisid meeskonnaga tutvumas ka Andres Iniesta, Carles Puyol ja Cesc Fabregas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles