Reena Koll sai juunioride MMil teivashüppes 10. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
49.  Gustav Sule mälestusvõistlused. Naiste teivashüpe. Pildil Reena Koll.
49. Gustav Sule mälestusvõistlused. Naiste teivashüpe. Pildil Reena Koll. Foto: Margus Ansu

Donetskis toimuvatel juunioride kergejõustiku maailmameistrivõistlustel sai Reena Koll naiste teivashüppes 10. koha.

Koll ületas algkõrguse 3.80 esimesel katsel ja jättis seejärel 3.95 vahele, kuid kõik kolm katset järgmisel kõrgusel 4.05 nurjusid. Kokkuvõttes andis see eestlannale finaali pääsenud 12 naise seas 10. koha.

Maailmameistriks tuli Robeilys Penado Venetsueelast, jättes hõbedale venelanna Aljona Lutkovskaja. Nemad olid ka ainsad, kes suutsid ületada kõrguse 4.15 ja jäid omavahel kulla nimel heitlema. Peinado ületas 4.20 avakatsel, Lutkovskaja ajas selle kõrguse maha ja viis ülejäänud katsed järgmisele kõrgusele. Peinado ületas avakatsel ka 4.25, Lutkovskaja eksis taas ja viis viimase allesjäänud katse üle kõrgusele 4.30, kuid see ei alistunud kummalegi.

Peinado proovis võidu kindlustamise järel kaks korda ka kõrgust 4.36, kuid ei saanud sellest jagu. Pronksi võitis lätlanna Krista Obižaeva tänu avakatsel ületatud kõrgusele 4.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles