Martin Rump tõusis taas Rootsi vormel-Renault 1.6 sarja liidriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Rein Luik

Kaks pjedestaalikohta nädalavahetusel toimunud Rootsi vormel-Renault 1.6 sarja etapil Falkenbergi ringrajal tõstsid Martin Rumpi uuesti punktitabeli liidriks.

Esimeses sõidus saavutatud kolmas koht ja teine koht teises sõidus tähendasid seda, et mõlemal korral Martini seljataha jäänud sarja senine liider Kimmy Larsson oli sunnitud loovutama liidrikoha eestlasele.

Esimest sõitu suhteliselt lühikesel Falkenbergi ringrajal alustas Scuderia Nordica võistkonna sõitja Martin Rump kolmandalt stardikohalt. Teinud küll hea stardi, ei pääsenud aga Martin mitte kuidagi mööda tema ees startinud kahest rootslastest. Ratas rattas kihutatigi kuni finišini, kus kolm paremat mahtusid vaid 3 sekundi sisse. Etapi võitis Erik Johansson Lukas Sundahli ees.

«Kvalifikatsioonis proovisime erinevaid seadeid ja saime auto lõpuks Falkenbergi rajale tarbeks igati sobivaks, aga kahjuks on Falkenbergi rada lühike ja kiire ning selliseid tehniliselt keerulisi kurve, kus vahesid sisse sõita, lihtsalt pole,» kommenteeris Martin Rump. «Kiirel ja lühikesel rajal pole ka häid kohti möödasõiduks ja seetõttu kihutasimegi kolmekesi pundis stardist kuni finišini. Kahjuks sain kirja alles neljandaks parima ringiaja ja selle põhjal pidin teist sõitu alustama neljandalt stardikohalt.»

Teine sõit kujunes sündmusterohkeks ja kahel korral sõitis rajale ka ohutusauto. Tänu ühele intsidendile Martini ees startinud sõitjate vahel, õnnestus eestlasel mööduda mõlemast ja tõusta teisele kohale. Kuigi viimastel ringidel ründas Martin tõsiselt ka liidrit Erik Johanssoni, ei õnnestunud tal siiski rootslasest mööduda. Tulemuseks teine koht ja kaotust võitjale vaid 0,6 sekundit.

«Start õnnestus, aga seejärel sattusin esimestes kurvides kehvale positsioonile ja langesin 5. kohale,» selgitas Rump. «Üks intsident tõi peagi rajal ohutusauto ja uue stardi järel suutsin eessõitjast mööduda ja tõusta taas neljandaks. Peagi üritas kolmandana sõitnud Sundahl mööduda tema ees sõitnud Larssonist, mis aga lõppes sellega, et sain ise mööda mõlemast. Hiljem tuli veel kord rajale ohutusauto ja pääsesin sellega hästi lähedale ka Johanssonile, aga temast mööduda enam ei õnnestunud. Üldiselt jäin nädalavahetusega igati rahule, sest olin oma eesmärgiks püstitanud taas sarja liidriks tõusta ja see õnnestus!» lausus Rump.

Kokkuvõttes juhib Martin Rump sarja 111 punktiga, edestades Larssonit 3 ja Johanssoni 13 punktiga.

Scuderia Nordica võistkonna ülejäänud sõitjad, Oliver Söderström ja Karl-Gustav Annus saavutasid vastavalt 10. ja 7. koha ning 11. ja 8. koha. Järgmine etapp sõidetakse kahe nädala pärast Kinnekulle ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles