Skandaal kergejõustikumaailmas: Tyson Gay andis positiivse dopinguproovi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Gay.
Tyson Gay. Foto: SCANPIX

100 m jooksus tänavusel hooajal kolm kõige kiiremat aega jooksnud Tyson Gay on andnud positiivse dopinguproovi.

Gay teatas pressikonverentsil, et ta andis positiivse proovi 16. mail ja teda teavitati positiivsest proovist reedel, kirjutab Reuters.

Pisarates Gay lisas veel, et B-proovi tulemus ei ole veel teada. Samas lisas ta veel, et augustis Moskvas toimuval kergejõustiku MMil ta ei osale.

«Mul ei ole rääkida ühtegi juttu võimalikust sabotaažist... Põhimõtteliselt usaldasin ma valet inimest ja mind veeti alt,» tunnistas Gay.

Gay nimel on tänavuse hooaja tippmark 9,75, mille ta jooksis 21. juunil Des Moines’is. Lisaks on ta tänavu kirja saanud 9,79 ja 9,86. Kõigi aegade edetabelis jagab Gay 9,69ga teist ja kolmandat kohta.

2007. aasta Osaka MMil krooniti Gay kolmekordseks maailmameistriks. Lisaks võitis ta 2009. aasta Berliini MMil 100 m jooksus hõbemedali. Mullu võitis ta Londoni OMil 4x100 m teatejooksus USA koondise ridades hõbemedali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles