Dopingukontrollis põrus ka endine maailmarekordimees Asafa Powell

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asafa Powell.
Asafa Powell. Foto: SCANPIX

Tänane päev on toonud seoses kergejõustiku ja dopinguga mitu uudist ning kui mõned tunnid tagasi selgus, et dopingukontrollis on põrunud ameeriklane Tyson Gay, siis nüüd on keelatud ainetega vahele jäänud ka jamaikalane Asafa Powell.

Powelli agent tunnistas Reutersile, et tema hoolealune andis positiivse dopinguproovi eelmisel kuul toimunud Jamaika meistrivõistlustel. Powell on jäänud vahele stimulandi tarvitamisega. «Teeme WADAga koostööd ja üritame jõuda selgusele, et kuidas see aine tema organismi sattus,» sõnas Powelli agent Paul Doyle.

Powelli nimel oli 2005. aasta juunist kuni 2008. aasta maini maailmarekord 100 m jooksus, mis esmalt oli 9,77 ja hiljem 9,74. 2008. aastal krooniti ta Jamaika 4x100 m teatejooksu tiimi koosseisus olümpiavõitjaks. 2009. aastal tuli ta Berliinis teatejooksus maailmameistriks. 100 m jooksus võitis ta MM-pronksi 2007. ja 2009. aastal.

Täna teatati, et dopinguga on vahele jäänud viis Jamaika kergejõustiklast ning lisaks Powellile on avalikkuse ette jõudnud ka Sherone Simpsoni nimi. Simpsonil on ette näidata kuldmedal 2004. aasta OMi 4x100 m teatejooksust, hõbe 2008. aasta OMilt 100 m jooksus ning hõbe 2012. aasta OMi 4x100m teatejooksust. Simpson jäi samuti vahele stimulandi kasutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles