Verinoorest venelasest saab järgmisel aastal ajaloo noorim vormel-1 piloot

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauberi vormel-1 masin
Sauberi vormel-1 masin Foto: SCANPIX

Venelasest Sergei Sirotkinist saab suure tõenäosusega järgmisel aastal noorim võidusõitja, kes kunagi vormel-1 etapil osalenud.

27. augustil alles 18-aastaseks saava Sirotkini toob mootorispordi kuninglikku sarja Sauberi meeskond, kes hakkab koostööd tegema Venemaa investoritega. Üks suurinvestoritest on Oleg Sirotkin, Sergei Sirotkini isa.

«Käivitame arenguprogrammi, millega treenime Sirotkinist võimalikult varakult, loodetavasti juba 2014. aastaks vormel-1 sarja piloodi,» seisis Sauberi avalduses.

Pole veel selge, kas Sauberi praegustest pilootidest lahkub Nico Hülkenberg või Esteban Gutierrez, kuid koostöö vene investoriga pole mingi üllatus. Tiimi asutaja Peter Sauber on juba ammu vihjanud, et tiimi rahaline olukord on kriitiline.

Siiani on noorim vormel-1 etappi alustanud sõitja olnud Jaime Alguersuari, kes oli 2009. Aastal Ungaris sõites 19 aastat ja 125 päeva vana. Sirotkin pole järgmise hooaja alguses veel 19 täis.

Käimasoleval hooajal oaleb Sirotkin Vormel Renaul 3.5 sarjas ning on praegu kokkuvõttes kaheksas. Kuuel korral on ta lõpetanud esikuues.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles