Tour de France’i kõige populaarsem rattur on Rui Costa

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rui Costa
Rui Costa Foto: SCANPIX

Kuigi Movistari meeskonna peasponsoriks on telefonikompanii, eelistavad fännid Hispaania tiimi ratturitega suheldes kasutada muid viise. Tour de France'i postiteenuse eest vastutava ettevõtte Docaposti andmetel on võistluse käigus saanud kõige rohkem kirju Movistari ridadesse kuuluv portugallane Rui Costa ja meeskondadest juhib pingerida Movistar.

Ratturite arvestuses hoiab teist kohta Costa hispaanlasest klubikaaslane Alejandro Valverde, kolmas on prantslane Thomas Voeckler (Europcar) ja neljas hispaanlane Alberto Contador (Saxo-Tinkoff), vahendab Spordipartner.ee.

Ratturite populaarsust mõjutavad eelkõige erakordsed tegurid nagu näiteks karmid kukkumised ja erakordsed tulemused. Kui Johnny Hoogerland (Vacansoleil) kaks aastat tagasi okastraatidesse lendas ja seejärel sõitu jätkas, saadeti enne vahejuhtumit "tühjade pihkudega" olevale hollandlasele üle saja kirja.

Kui Eesti fännidel tekkis huvi mõnele ratturile personaalne kiri saata, tuleb minna aadressile docapost.com ja klikata Twitteri ikoonile. Oma mõtted ja soovid võib e-mailina kirja panna. Docaposti töötajad vormistavad selle ise postkaardiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles