Pikalt klubita olnud Jääger soovib end Belgias tõestada

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääger
Jääger Foto: SCANPIX

Alates eelmise aasta novembrist koduklubita olnud Eesti jalgpallikoondise paremkaitsja Enar Jääger (pildil) sõlmis eile lepingu Belgia kõrgliigas palliva SK Liersega. «Olen väga rahul, et lõpuks klubi leidsin. Tegelikult venis see aeg ikka väga pikaks,» tunnistas Jääger.


Äärekaitsja sõlmis Liersega ühe aasta pikkuse lepingu ja seda on võimalik klubi nõusolekul veel aasta võrra pikendada. «Täna (eile-toim) tulin taas klubi juurde ja järgmine nädal algab juba liigahooaeg,» märkis Jääger, kellel oli klubi juures meditsiiniline kontroll juba varasemast läbitud.

«Meeskonda võeti mind ikka äärekaitsjaks ning sellel positsioonil on mul üks konkurent. Kuna olen pikalt klubita olnud, siis pean ennast esmalt tõestama ja koha koosseisus välja võitlema.»
Pikalt Flora juures trenni teinud kaitsja tunnistas, et klubiotsingud venisid põhjendamatult pikaks.

«Teatud pakkumisi oli, kuid ei olnud ka selliseid, mida oleks pidanud vastu võtma. Siiski polnud ka neid jalaga segada. Ühtegi konkreetset põhjust ei olegi, miks klubiotsingud pikaks venisid,» sõnas ta. «Kui ka see üleminekuaken oleks mööda läinud, siis oleks tulnud Eestis mängima hakata.»
Kevadel lõpetas Lierse Belgia kõrgliigas hooaja 14. kohaga ehk jäädi viimasena kõrgemasse seltskonda püsima. Välisklubidest on Jääger varasemalt esindanud veel Aalesundi, Moskva Torpeedot ja Ascolit.

Kui Jääger leidis endale uue tööandja, siis Eesti koondise ründaja Sergei Zenjov jätkab endiselt klubiotsinguid. Lvivi Karpatõga veel aastast lepingut omav Zenjov treenis vahepeal koos saatusekaaslastega tiimist eraldi, kuid nüüd ennistati ta taas põhikoosseisu.

«Üks aasta on mul lepingut veel järel, tingimuste osas jäi kõik samaks. Paluti, et liituksin meeskonnaga ja minu jaoks on ka parem koos meeskonnaga trenni teha,» põhjendas Zenjov muudatust.

Siiski soovib ründaja suvel tööandjat vahetada, kuid Karpatõ küsib tema eest ka üsnagi kopsakat üleminekutasu, mis küündib tõenäoliselt üle poole miljoni euro. «Eesmärk on ikka sama – ütlesin ka klubile, et kui pakkumine tuleb, siis tahan minna,» lausus Zenjov oma soovide kohta.

Ukrainas on praegu juba hooaeg käimas ning avavoorus pidi Karpatõ vastu võtma 0:2 kaotuse Poltava Vorskla meeskonnalt. Järgmine mäng on kavas juba laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles