Brasiiliat võitnud Eesti korvpallurid said universiaadil 7. koha

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Raadik.
Toomas Raadik. Foto: PP

Kaasanis toimuval universiaadil võitis Eesti korvpallikoondis 67:63 Brasiiliat ning saavutas kokkuvõttes 7. koha.

Tänase äärmiselt tasavägise heitluse suutis Eesti oma kasuks kallutada viimasel veerandil, kui hoogu sattus terve turniiri vältel head mängu näidanud Toomas Raadik, kes viskas täna kokku 19 punkti. Vabavisetel Raadik Brasiilia vastu ei eksindki, tabades kõik kümme viset. Lauapalle jäi mehe arvele kümme.

Taavi Hämarsalu, Erik Keedus ja Madis Saarmets viskasid eestlaste kasuks 12 punkti.

Esimene veerand:

Tasavägise esimese veerandi võidab Brasiilia 22:21. Veel pool minutit enne lõppu oli Eesti kahega peal, kuid Isaac Goncalvesi viimase seknundi kolmene viis Brasiilia juhtima. Toomas Raadik viskas 8 punkti, Madis Saarmets lisas 5 punkti.

Poolaeg:

Tasavägine mäng jätkub. Poolajavileks läheb omakorda Eesti 34:33 juhtima. Poolteist minutit enne poolaja lõppu juhtisid eestlased kuue punktiga , kuid seejärel lubati Brasiilial vahe minimaalseks mängida. Raadiku arvel 11 punkti, Saarmets on visanud 10 punkti.

Kolmas veerand:

Brasiilia läheb viimasele veerandajale vastu 54:50 eduseisus. Pea terve kolmanda veerandi oli Eestil mõnepunktine edu, kuid viimase minutiga lasti vastastel juhtohjad enda kätte haarata. Lõppvaatluse eel on kõik veel lahtine. Saarmets 12, Raadik 11 ja Taavi Hämarsalu 10 punkti.

Neljas veerand:

Viis ja pool minutit enne mängu lõppu juhib Brasiilia 60:56.

Raadik viskab kuus punkti järjest ja Eesti juhib 62:60.

Hästi! Minut enne kohtumise lõppu on Eesti 65:61 juhtimas.

Pinge püsib, 32 sekundit lõpuni ja Eesti peal 66:63

Mäng on läbi! Eesti võitis Brasiiliat 67:63 ja saavutas universiaadil 7. koha!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles