Bayerni keskväli on väärt uskumatud 319 miljonit eurot

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Götze (vasakul) koos Bayerni spordidirektori Mattias Sammeriga.
Mario Götze (vasakul) koos Bayerni spordidirektori Mattias Sammeriga. Foto: SCANPIX

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi teatas mõne päeva eest, et klubiga liitus endine Barcelona keskväljamees Thiago Alcantara. Koos viimase täiendusega on Bayerni poolkaitseliini turuväärtus 319 miljonit eurot.

Bild kogus Transfermarktist kokku meeste hinnad ja tulemuseks tuligi eelpool mainitud utoopiline summa. Keskväljal võitlevad koha eest nüüd sellised mehed nagu Franck Ribery, Javi Martinez, Arjen Robben, Thomas Müller, Xherdan Shaquiri, Mario Götze, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos ja Luiz Gustavo. Lisaks veel mõned nooremad mehed, kes ilmselt sellel hooajal ainult reservide eest platsile saavad.

Kui võrrelda Bayerni meeste väärtust teiste Bundesliga klubidega, siis on pilt uskumatult ebavõrdne. Braunschweigi, Augsburgi, Mainzi, Hertha, Nürnbergi, Freiburgi ja Hoffenheimi kõik mehed kokku maksavad umbes 308 miljonit eurot.

Bildi kodulehel on umbes 500 000 sakslast andnud oma hääle, keda sooviksid nad näha algkoosseisus. Enim hääli sai Franck Ribery, teisel kohal on Schweinsteiger ning kolmandal ja neljandal kohal on uued mehed Götzse ja Thiago. See tähendab, et poolehoidjad jätaks pingile Mülleri, Martinezi, Robbeni, Kroosi, Shaquiri ja Gustavo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles