Jason Kiddi treeneridebüüt võib karistuse tõttu edasi lükkuda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brooklyn Netsi uus peatreener Jason Kidd.
Brooklyn Netsi uus peatreener Jason Kidd. Foto: SCANPIX

Eelmise hooaja lõpus pensionile läinud ja uuest hooajast Brooklyn Netsi korvpalliklubi peatreenerina alustav Jason Kidd peab suure tõenäosusega oma debüüdi edasi lükkama, sest mees tunnistab end süüdi purjus peaga juhtimises. Sellisele ülestunnistusele järgneb ilmselt karistus NBA poolt.

40-aastane Kidd sõitis täpselt aasta aega tagasi oma Cadillac Escalade'iga vastu puud ning oli õnnetuse juhtumise hetkel purjus. Keegi kannatada ei saanud ja ka Kidd ise pääses suuremate vigastusteta. Aasta pärast intsidenti on endisel tippkorvpalluril plaanis minna kohtusse ja end juhtunus süüdi tunnistada, kuigi ametlikku alkoholitesti õnnetuse järel ei tehtud ja kohtusse pole teda seega antud.

Uuel hooajal Brooklyni klubis oma treenerikarjääri alustav Kidd on sõlminud kohtuga kokkuleppe, et pärast süüditunnistamist peab ta karistuse ühe osana käima koolis ja rääkima lastele alkoholijoobes autojuhtimise tagajärgedest. Lisaks võib Kidd oma juhilubadest ilma jääda 90 päevaks.

Süü ülestunnistamine tähendab 2011. aastal Dallas Mavericksiga NBA meistriks tulnud mehele aga seda, et ilmselt järgneb liiga poolt samuti ametlik karistus. Spekulatsioonide kohaselt tähendab see, et Netsi uus peatreener saab esimest korda juhendada meeskonna kolmandat, mitte aga esimest kohtumist.

Brooklyni klubi lõpetas eelmise hooaja idakonverentsi neljanda kohaga, aga play-offi avaringis kaotati 3:4 Chicago Bullsile. Kahe hooaja vahel on Nets jõuliselt tegelenud meeskonna komplekteerimisega: kui jätkajate seas on nii Joe Johnson, Brook Lopez kui Deron Williams, siis uute meestena on Boston Celticsist liitunud Paul Pierce, Kevin Garnett ja Jason Terry, lisaks napsati Minnesota Timberwolvesist endale Andrei Kirilenko.

NBA 2013-2014 hooaeg algab 29. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles