Sõnasõda: endine Barcelona treeneritepink loobib vastamisi süüdistusi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A picture taken on May 3, 2011 shows Barcelona's coach Pep Guardiola (L) his deputy Tito Vilanova during the Champions League semi-final second leg football match between Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona.  Tito Vilanova is new Barca coach after Pep Guardiola announced his was leaving the club earlier on April 27, 2012.  AFP PHOTO / LLUIS GENE
A picture taken on May 3, 2011 shows Barcelona's coach Pep Guardiola (L) his deputy Tito Vilanova during the Champions League semi-final second leg football match between Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona. Tito Vilanova is new Barca coach after Pep Guardiola announced his was leaving the club earlier on April 27, 2012. AFP PHOTO / LLUIS GENE Foto: LLUIS GENE/AFP

Hispaania jalgpalliklubi Barcelona praegune peatreener Tito Vilanova ning endine juhendaja Pep Guardiola on sattunud meedias omavahel sõnasõja keskele.

Esmalt tuli eelmisel nädalal Guardiola lagedale avaldusega, milles ta süüdistas Barcelona klubi juhte tema tüütamises. «Ma läksin 6000 miili eemale ja palun klubi presidendil end rahule jätta, aga nad ei ole oma sõna pidanud,» rääkis Guardiola Hispaania meediale. «Ma olin oma aja seal ära ja lahkusin. See ei olnud klubi presidendi vastutus, vaid minu valik lahkuda,» lisas uuel hooajal Müncheni Bayerni klubi peatreeneritoolile istuv Guardiola.

Aastatel 2008-2012 Barcelonat juhendanud hispaanlane lisas, et soovib endisele koduklubile kõike head ja nad jäävad alati tema jaoks oluliseks. Samas lisas Guardiola, et Barcelona kasutas kurjasti ära nende praeguse peatreeneri Tito Vilanova vähki, mille tõttu viibis mees oma mängijatest eemal ravil. «Sel aastal on klubiga palju juhtunud ja nad on läinud liiale. Ma ei unusta kunagi, et nad proovisid kasutada Tito Vilanova haigust selleks, et mind klubi juurde tagasi meelitada,» lausus Guardiola. Mees lisas, et kui Vilanova oli New Yorkis ravil, siis nad ei kohtunud, ent see polnud tema süü.

Guardiola kõrval Barcelona abitreenerina töötanud Vilanova andis täna endisele töökaaslasele vastulöögi ja teatas, et selliseid asju pole juhtunud. «Keegi juhatuses ei kasutanud mu haigust tema (Guardiola- toim.) vastu,» sõnas Vilanova. «Ma olen juhatuse liikmete käitumise ja toetusega rahul, nad on mind aidanud ja on mu perekond, nad muretsesid mu pärast. Kui ma olin seal kaheks kuuks ravil, siis ma ei näinud teda (Guardiolat- toim.) ja see ei olnud minu süü. Ta on mu sõber ja ma vajasin teda, aga teda ei olnud mu jaoks siis olemas,» rääkis Vilanova.

Kuulujuttude kohaselt läksid 2008. aastast alates Barcelona esindusmeeskonda juhtinud mehed omavahel tülli pärast seda, kui Vilanovale pakuti lahkunud Guardiola asemel peatreenerikohta, ent klubi Guardiolaga selles asjus ei konsulteerinud. Vilanova lükkas selle jutu ümber ja kinnitas, et Guardiola teadis pakkumisest ning innustas teda seda vastu võtma.

Nelja aasta jooksul nii kohaliku liiga, Hispaania karika kui ka Meistrite liige triumfe jaganud treenerid kohtuvad omavahel juba sel kuul, kui Bayern ja Barcelona kohtuvad hooajaeelses sõprusmängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles