Kas Levadia hakkab penalteid harjutama? Kristal: hea mõte

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia pidas rumeenlaste survele vastu.
Levadia pidas rumeenlaste survele vastu. Foto: Toomas Tatar

Löögid väravale 4:21, nurgalöögid 0:16 – kui jalgpallis loeks vaid statistika, oleks FC Levadia jäänud Euroopa liiga teises kvalifikatsiooniringis Rumeenia mulluse hõbedaklubi Targu Jiu Pandurii vastu kindlaks kaotajaks. Kuid külaliste survele suudeti 90 minutit vastu pidada ja Rumeeniasse sõidetakse 0:0 viigiseisul.

«Ootasime rasket mängu ja selline mäng tuli ka. Seda muidugi ei oodanud, et ise nii vähe lööme,» oli Levadia juhendaja Marko Kristal pärast lõpuvilet rahul. Vastavalt juhendaja lubadusele ühe ründajaga mängima läinud Levadia püsis avaminutitest peale kaitses ja avapoolajal rohesärkidel õigeid väravavõimalusi ei tekkinudki. Üksinda rünnakul rabanud Rimo Hunt sai palli vähe, kuid seda rohkem tegi kogu meeskond tööd oma puuri kaitsmisel.

Teise poolaja algul hakkasid oma võimalused siiski avanema ka kodumeeskonnal, neist parim Marek Kaljumäel. Samas ei olnud Kristal üleliia pahane, et šansse ei suudetud rohkem luua. «Kui me oleks oma mängu rohkem avanud, siis ei läheks me siit kindlasti niisuguse skooriga ära. Mida muidugi tuleb parandada, on enda mäng palliga – rabistasime, tegime lihtsates olukordades kiirustatud lahendusi,» sõnas ta. «On, mida arendada.»

Mida lähemale lõpuvile jõudis, seda silmapaistvamasse rolli kerkis kodumeeskonna väravavaht Roman Smiško. Eric Pereira tulistas karistuslöögist posti kõrvale – Smiško tõrjus pantrihüppega. Lahtine pall langes väravaesisel vastaste saagiks ja Valentin Lemnaru lajatas mõnelt meetrilt – Smiško oli taas valvel.

Mees ise ei tahtnud aga ennast pärast mängu lõppu sugugi kangelaseks pidada. «Midagi väga erilist ju ei olnud. Vastane kombineeris hästi ja kogu meeskond tegutses nende vastu kaitses ilusti. Viik oli meile hea tulemus, võõrsil löödud värav võib olla nüüd ülisuure kaaluga. Kas Rumeenias läheme samasuguse taktikaga peale? Seda ütleb treener,» lausus Smiško.

Treener Kristal tunnistas, et Rumeenias ei jää muud üle kui jätkata samamoodi. «Nad on individuaalselt palliga väga head, seega tuleb põhimõtteliselt samamoodi mängida.» Kas Levadia harjutab enne Rumeeniasse sõitu penalteid? «Hea mõte. Võiks harjutada,» leidis Kristal endale omase muigega.

Kordusmäng peetakse Bukarestist ligi 300 kilomeetri kaugusel asuvas Targu Jiu linnas neljapäeval. Levadia meeskond asub Rumeeniasse teele teisipäeval, enne tuleb laupäeval pidada koduse meistriliiga mäng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles